AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Ph.D. defence by Carina Jensen

Klinisk Institut, Aalborg Universitet og Aalborg Universitetshospital har den glæde at invitere til ph.d.-forsvar ved Carina Jensen, Onkologisk afdeling, som forsvarer ph.d.-afhandlingen: Prostate Cancer Diagnosis Using Magnetic Resonance Imaging – A Machine Learning Approach

Tidspunkt

14.12.2018 kl. 13.00 - 16.00

Beskrivelse

Ph.d.-forsvaret finder sted

Fredag den 14. december 2018 kl. 13.00
I auditoriet, Medicinerhuset, Aalborg Universitetshospital

Ph.d. forsvaret er på engelsk.Efterfølgende vil der være reception.
Alle er velkomne.


Vejledere

Associate Professor Lasse Riis Østergaard,
Institut for Medicin og Sundhedsteknologi,
Aalborg Universitet

Associate Professor Niels Christian Langkilde,
Urologisk Afdeling,
Aalborg Universitetshospital

 

Bedømmere

Professor, Johannes Struijk (chairman)
Institut for Medicin og Sundhedsteknologi,
Aalborg Universitet

Professor, Anders Bjartell,
Department of Clinical Sciences and Department of Urology,
Skåne University Hospital, Malmö

Associate Professor, Marleen de Bruijne,
Medical Image Analysis Erasmus MC Rotterdam,
University Medical Center Rotterdam

 

Om ph.d.-afhandlingen

Prostatakræft er den anden mest almindelige kræftform ved mænd, hvor en ud af syv mænd udvikler sygdommen. De nuværende diagnostiske metoder: PSA blodprøve, digital rektal-undersøgelse og ultralydsvejledte biopsier har begrænsninger af forskellige grader.

Multiparametrisk magnetisk resonance (mpMRI) billeder bliver i stigende grad anvendt til at forbedre diagnosen af prostatakræft ved at undgå at finde klinisk ubetydelige cancere og finde flere af de klinisk betydelige cancere, der kræver behandling.

Analysen af mpMRI er imidlertid både tidskrævende, subjektiv og kræver høj grad af eksperterfaring, som ikke er udbredt. For at løse disse udfordringer bliver der i stigende grad udviklet automatiske algoritmer, som kan hjælpe klinikeren i sit daglige arbejde. Automatiske algoritmer kan simplificere opgaven, reducere den tid, det kræver at analysere skanningerne, og begrænse variabiliteten mellem forskellige klinikere.

Formålet med denne ph.d.-afhandling var at undersøge automatiske algoritmer til brug ved diagnostik af prostatakræft ud fra mpMRI.

Afhandlingen består af tre studier. Det første studie fokuserer på automatisk detektion af prostatakræft ud fra billedinformation fra MR-skanningerne. I andet studie bliver prostata cancere graderet automatisk ved hjælp af MRI billedinformation for en mere præcis risikovurdering af patienten. Det tredje studie undersøger en algoritme til automatisk zoneindtegning af prostata ud fra den anatomiske MR-skanning.

Arrangør

Aalborg Universitet, Klinisk Institut og Aalborg Universitetshospital

Adresse

Auditoriet, Medicinerhuset, Mølleparkvej 4, 9000 Aalborg

Gå til arrangementslisten

Alle arrangementer

Se listen