Forskning
Samarbejde
Invitation til webinar: Muligheder og barrierer for et langt og sundt arbejdsliv. Foto: SeniorArbejdsliv

Invitation til webinar: Muligheder og barrierer for et langt og sundt arbejdsliv

Vil du gerne høre medarbejder- og virksomhedsperspektiver på, hvordan man skaber et langt og sundt arbejdsliv? SeniorArbejdsliv inviterer til webinar.

Tidspunkt

08.12.2021 kl. 13.30 - 15.30

Beskrivelse

Tekst: Niels Krogh Søndergaard, kommunikationsmedarbejder 
Foto: SeniorArbejdsliv

Flere seniorer forventer, at de må forlade arbejdsmarkedet på grund af helbredet, og fordi de ikke længere vil kunne klare arbejdet. En del af dem ville sandsynligvis fortsætte nogle år endnu, hvis de fik mulighed for nedsat arbejdstid, øget fleksibilitet og et bedre fysisk og psykisk arbejdsmiljø.

Men hvordan sikres et langt og sundt arbejdsliv, hvor medarbejderne både er i stand til at blive på arbejdspladsen og har både mulighed for og lyst til det? Det kan du høre mere om på et webinar, som forskningsprojektet SeniorArbejdsliv afholder den 8. december 2021.

Forskerne, som kommer fra både Institut for Politik og Samfund, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø og konsulenthuset TeamArbejdsliv, har gennemført en række spørgeskema- og interviewundersøgelser, som belyser emnet fra flere forskellige vinkler.

Program: 8. december kl. 13.30-15.30

  • Først fortæller professor Lars L. Andersen fra NFA om udviklingen i medarbejdernes opfattelse af muligheder og barrierer ud fra svar afgivet i spørgeskemaer i 2018 og 2020.
  • Dernæst præsenterer professor Per H. Jensen fra Aalborg Universitet, Institut for Politik og Samfund, virksomhedernes holdninger til og praksis for at håndtere muligheder og barrierer med afsæt i en ny bog, som er på trapperne.
  • Afslutningsvis perspektiverer direktør Flemming Pedersen fra Teamarbejdsliv ovenstående ud fra en række dybdegående interview med medarbejdere, som står foran at skulle pensioneres.

Tilmeld dig webinaret her

Projektet er støttet af TrygFonden.

Vil du vide mere?

Arrangør

SeniorArbejdsliv

Adresse

Online

Gå til arrangementslisten

Arrangementer

Se listen