AAU logo

March for Science 2018

March for Science finder sted den 22. april 2018 og på denne dag vil forskere, videnskabsentusiaster og alle andre, som er bekymrede for den stigende mistro til videnskab og evidens, gå på gaden sammen for at markere hvor vigtig videnskab og forskning er for demokratiet og det moderne samfund.

Tidspunkt

22.04.2018 kl. 13.00 - 22.04.2018 kl. 16.00

Beskrivelse

I år arrangerer vi marcher i både Aarhus og København. I København afsluttes marchen foran Forum, hvor 200 unge talentfulde aspirerende forskere deler af deres viden:  https://ungeforskere.dk/science-i-forum

Marchen blev afholdt første gang sidste år og er nu blevet en verdensomspændende event, hvor forskning fremhæves som en positiv måde at løse vores problemer og udfordringer, ikke en udgift, der skal skæres på eller hvis resultater kan manipuleres.

Frivillige kræfter står bag

Professor Anja C. Andersen fra Niels Bohr Instituttet på Københavns Universitet og Jens Degett, formand for Danske Videnskabsjournalister, er vores talspersoner og foreningen, der arrangerer marchen, gør det frivilligt.
Marchen er hverken partipolitisk eller hægtet op på nogen ideologi og man kan læse om vores mission her

Det er vigtigt for os at vise, at der er bred opbakning til budskabet. Vi ønsker derfor, at så mange forskellige aktører som muligt viser deres støtte.
I kan se en liste over alle støtterne her - og antallet stiger løbende.

 

Hvordan støtter man?

  • Duk op! Sæt kryds i kalenderen søndag d. 22. april og deltag i marchen enten i København eller i Aarhus.
  • Brug sociale medier til at dele budskaberne. Vi er på Twitter (@sciencemarchdk ) og bruger firkanterne #videnskabervigtigt , #marchforsciencedk , #MarchForScience og #ScienceNotSilence. På Facebook har mere end 2000 videnskabsentusiaster allerede bakket op og deler vores opslag.
  • Vær moderigtig og støt March For Science Danmarks frivillige forening ved at købe en tshirt med vores danske logo i Shoppen
  • Bliv medlem af March for Science Danmark ved at udfylde formularen her: https://www.marchforscience.dk/bliv-medlem/?lang=da – fortælle os hvorfor videnskab er vigtigt - dit citat kan blive profileret på sociale medier og vores hjemmeside.
  • Doner! Det er i år muligt at donere til foreningen via MobilePay - nummeret er 74105. Donationer går ubeskåret til at dække udgifterne til at organisere og afholde marchen, såsom indkøb af materialer til skilte, print og bannere, leje af scene og lyd, affaldshåndtering, sikkerhedsforanstaltninger og forplejning af artister og frivillige.

Tusind tak for jeres opmærksomhed,
vi håber vi ses d. 22 april!

Venlige hilsner,
March for Science DK
 
#ScienceNotSilence
#MarchForSciencedk
www.marchforscience.dk

Gå til arrangementslisten

Alle arrangementer

Se listen