AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde
Konference: Hvad er scenariedidaktik?

Konference: Hvad er scenariedidaktik?

Konferencen handler om, hvordan man kan aktivere elever og studerendes forestillingsevne gennem arbejdet med didaktiske scenarier i undervisningen. Den henvender sig til lærere, studerende, forskere, konsulenter og alle andre med interesse i, hvordan man kan inddrage omverdenens praksisformer i undervisning.

Tidspunkt

19.12.2017 kl. 13.00 - 17.00

Beskrivelse

Velkommen til konferencen Hvad er scenariedidaktik? på Aalborg Universitet København tirsdag den 19. december 2017.

Mange forskere har peget på, at man kan gøre undervisning meningsfuld ved at inddrage omverdenens praksisformer. Man kan således aktivere elever og studerendes forestillingsevne gennem arbejdet med didaktiske scenarier i undervisningen. Hvad enten det drejer sig om elever i 1. klasse, der udforsker en øde ø i Minecraft, eller studerende på sygeplejerskeuddannelsen, der skal pleje den koldsvedende dukke Anne™.

Samtidig rejser brugen af scenarier i undervisningen en række spørgsmål. Som f.eks.: Hvad forstår vi ved et scenarie? Hvad er relationen mellem scenarier og fagligt indhold? Hvordan kan lærere facilitere didaktiske scenarier i undervisningen? Hvordan kan man arbejde med kreative scenarier i en læringsmålstyret skole? Det er blot nogle af de spørgsmål, der tages op, når Aalborg Universitet den 19. december inviterer til konference i anledning af udgivelsen af forskningsantologien Hvad er scenariedidaktik?.

Konferencen henvender sig til lærere, studerende, forskere, konsulenter og alle andre med interesse i, hvordan man kan inddrage omverdenens praksisformer i undervisning.

 

Pris

350 kr, som inkluderer forfriskning og udlevering af forskningsantologien som bog.

Adresse

Aalborg Universitet København

Gå til arrangementslisten

Alle arrangementer

Se listen