Uddannelse
Forskning
Samarbejde
Forskningscenter for Handicap og Beskæftigelse inviterer til online seminar (Zoom). Tema: Handicap og beskæftigelse: Fra Barrierer til broer

Forskningscenter for Handicap og Beskæftigelse inviterer til online seminar (Zoom)

Tema: Handicap og beskæftigelse: Fra Barrierer til broer

Tidspunkt

26.11.2020 kl. 13.00 - 15.30

Beskrivelse

Forskningscenter for Handicap og Beskæftigelse inviterer til
online seminar (Zoom)

Torsdag 26. november 2020
Kl. 13:00-15:30

Handicap og beskæftigelse: Fra barrierer til broer

På dette seminar vi vil fremlægge resultaterne af tre års forskning om handicap og beskæftigelse og komme med forslag til hvordan vi får skabt et mere rummeligt arbejdsmarked for mennesker med handicap.

Forskningsresultaterne har ikke tidligere været offentliggjort og projektet bygger på unikke data og analyser af samspillet mellem personer med bevægelseshandicap, beskæftigelsessystemet og arbejdsgiverne.

Som deltager vil du få mulighed for at komme med dine forslag til hvordan vi får flere mennesker med handicap i arbejde og deltage i online workshops omkring personer med bevægelseshandicap, arbejdsgiverne eller beskæftigelsessystemet.

Dagens program

13.00-13:05 Velkomst ved Landsformand Susanne Olsen (Dansk Handicap Forbund)
   
13:05-13:45 Hvilke forhold hæmmer og fremmer at personer med bevægelseshandicap kommer ind på arbejdsmarkedet? Overordnede resultater og anbefalinger fra forskningsprojektet ved Professor Thomas Bredgaard
   
13.45-14.00 Spørgsmål og kommentarer (formidles gennem chat-funktionen i Zoom)
   
14.00-14.10 Pause og fordeling i workshops
   
14.10-15.00

Workshops

  • Workshop 1. Hvilke barrierer og broer er der til arbejdsmarkedet for mennesker med bevægelseshandicap? ved Frederik Thuesen og Helle Holt (Seniorforskere, VIVE) 
  • Workshop 2. Hvad er arbejdsgivernes rolle i ansættelse og fastholdelse af mennesker med handicap? ved Ditte Shamshiri-Petersen (Lektor AAU), Cecilie Krogh (Ph.d.-studerende, AAU), Julia Salado-Rasmussen (Professionshøjskolen, Metropol) og Thomas Bredgaard (Professor, AAU) 
  • Workshop 3. Hvordan håndterer beskæftigelsessystemet opgaven med at hjælpe jobsøgende med handicap i arbejde? Ved Finn Amby og Lena Kjeldsen (Lektorer VIA University College)
15.00-15.05 Pause og tilbage i plenum
   
15.05-15.30 Opsamling fra workshops og det videre arbejde ved Thomas Bredgaard


I forbindelse med seminaret udgives bogen ”Handicap og beskæftigelse – Fra barrierer til broer” på Jurist- og Økonomforbundet Forlag. Deltagerne på seminaret kan købe bogen med rabat.

Tilmeld dig via dette linkVi sender vi dig en zoom-invitation, så du kan deltage på seminaret. Tilmeldingsfrist er senest den 18 november 2020. Husk at angive hvilken af de tre workshop du ønsker at deltage i.

Øvrige praktiske oplysninger 

Når du tilmelder dig, sender vi dig en e-mail med et link til seminaret. Du kan selv vælge, om du vil bruge web-versionen eller zoom-app’en på computer eller tablet. Under oplæggene er det kun oplægsholderen, som kan ses og høres. Som deltager behøver du ikke webkamera og headset. Vi anbefaler, at du slår din egen lyd og kamera fra under oplægget. Spørgsmål og kommentarer til oplæg sendes via chat-funktionen i Zoom. Seminaret starter kl 13, men vi anbefaler, at du logger ind cirka 10 minutter før for at tjekke, om teknikken virker. Seminaret er gratis og målrettet alle med interesse for handicap og beskæftigelse. Videresend gerne denne invitation til andre, som du tror kunne være interesserede i at deltage.

Har du spørgsmål vedrørende seminaret, er du velkommen til at kontakte Thomas Bredgaard (thomas@dps.aau.dk) eller Ditte Shamshiri-Petersen (dittep@dps.aau.dk).

Download invitationen 

Læs mere om bogen
"Handicap og beskæftigelse. Fra barrierer til broer"

Forskningscenter for Handicap og Beskæftigelse (www.fhb.aau.dk) er et tværinstitutionelt forsknings- og videnscenter om handicap og beskæftigelse. Formålet er at samle den fragmenterede viden om mennesker med handicap, beskæftigelsessystemet og arbejdsmarkedet med henblik på at finde nye og effektive metoder til at integrere og fastholde mennesker med handicap på arbejdsmarkedet. I perioden 2018-2020 har forskerne i centeret undersøgt, hvordan der kan skabes bedre match mellem personer med bevægelseshandicap og arbejdsmarkedet. Projektet er finansieret af Bevica Fonden.

Arrangør

Forskningscenter for Handicap og Beskæftigelse, Institut for Politik og Samfund, AAU

Adresse

Zoom - link fremsendes til tilmeldte deltagere

Gå til arrangementslisten

Arrangementer

Se listen