AAU logo

AAU ALUMNI

Jakob Routhe – Advanced Business Consultant hos NNIT A/S

Jakob Routhe – Advanced Business Consultant hos NNIT A/S

Jakob Routhe valgte at læse på Aalborg Universitet, fordi tilgangen med PBL og gruppearbejde tiltalte ham. Det er også de AAU-kompetencer, han bruger allermest i sit job som Advanced Business Consultant hos NNIT A/S. Jakob er civilingeniør i Sundhedsteknologi, han er med til at implementere Sundhedsplatformen, og så har han en vision om at være med til at gøre det danske sundhedsvæsen til et af de bedste i verden.

Hvordan har jeg gjort brug af min uddannelse og AAU-kompetencer?

Jeg har i høj grad gjort brug af de AAU-kompetencer, jeg har opnået gennem fem års studie – specielt i forhold til måden at løse problemer. De mange år med gruppearbejde på AAU er en af de ting, jeg har værdsat allermest. For netop projektstyring og gruppearbejde minder en del om den måde, man arbejder på i en virksomhed. Erfaringen fra mine projekter gjorde, at overgangen fra studie- til arbejdsliv er gået godt, og hurtigere end jeg troede var muligt.

 

Mit bedste AAU-minde?

Det var mit semester i Sydney i Australien, hvor vi var en gruppe fra AAU afsted sammen. Vi boede på Bondi Beach et par 100 meter fra stranden i fantastiske omgivelser. Et sjovt minde var en af de første dage på vej i bussen til campus, hvor nogle af de første, vi møder, er en anden gruppe danskere, som viser sig også at være civilingeniørstuderende med samme retning som os, bare fra DTU, så verden er meget lille. Generelt var min tid i Australien utrolig lærerig både fagligt og socialt. En af grundene til, at min arbejdsplads valgte mig, var netop også, at jeg havde været en tur i udlandet.

Hvorfor valgte jeg at læse på Aalborg Universitet frem for på et andet universitet?

Jeg er selv fra Aalborg og efter et sabbatår med arbejde og en tur til Canada som skibums, var jeg tørstig efter at komme i gang med at læse. Jeg havde hørt godt om Aalborg Universitet og syntes, at ideen med problemorienteret læring og gruppearbejde passede perfekt til min profil.

 

Hvorfor valgte jeg den uddannelse, jeg gjorde, og ville jeg have valgt anderledes i dag?

Jeg har altid været meget teknisk og god til at løse problemer, så det var meget naturligt, at jeg valgte at læse til civilingeniør, og det har jeg aldrig fortrudt. Derudover er civilingeniør en uddannelse, der åbner utrolig mange døre og gør, at man er meget eftertragtet og altid kan ændre retning i forhold til, hvad man vil lave.

 

Hvad drømte jeg om som nyuddannet?

At blive udfordret og prøve noget nyt og komme ud i verden, så mine kompetencer kunne blive brugt til at forbedre verden.

 

Mit hidtidige karriereforløb

Jeg var heldig at blive udvalgt blandt flere hundrede ansøgere til at starte på NNIT’s Graduateprogram, lige efter jeg havde forsvaret mit speciale. Det var en perfekt måde at starte karrieren, da det gav mig mulighed for at prøve en masse forskellige ting og opsuge meget erfaring på kort tid. Efter moduler i flere afdelinger som forretningskonsulent og et længere ophold i Schweiz, hvor jeg arbejdede som konsulent for nogle af de største farmavirksomheder i verden, vendte jeg tilbage til København. Her blev jeg tilbudt at være med i et af de største it-projekter i Danmark, lige nu kaldet Sundhedsplatformen, som er i gang med at implementere et nyt it-system på alle hospitaler i Østdanmark. Det takkede jeg ja til, og jeg har gennem de sidste år arbejdet på forskellige opgaver med denne implementering, men jeg har også lavet en masse andre spændende ting udover det.

 

En typisk arbejdsdag for mig

En typisk dag som konsulent er, at man sidder fysisk hos kunden, der har ansat én til at hjælpe med at løse nogle af de opgaver og problemstillinger, de har. Som konsulent er det vigtigt, at man er løsningsorienteret og rådgiver den pågældende kunde i den rigtige retning. Det betyder som regel, at man får en masse ansvar og udfordrende opgaver, der kræver, at man er meget fokuseret hver eneste dag, så kunden er glad, og opgaverne bliver løst effektivt og med høj kvalitet.

 

Mine fremtidsdrømme

Jeg har lovet mig selv at hjælpe med at gøre det danske sundhedsvæsen til et af de mest digitaliserede og bedste i verden. Der er stadig en del at arbejde på, før dette er opfyldt. Jeg kunne nok også godt tænke mig at prøve at blive leder og måske tage en tur til udlandet igen i en kortere periode.

 

Hvad betyder det, at Aalborg Universitet fortsat har en interesse i mig efter endt uddannelse?

Jeg vil altid have et bånd og et stærkt forhold til Aalborg Universitet, og jeg er glad for at kunne fortælle om mine erfaringer og læring fra min tid i arbejdslivet.

 

Har du et godt karriereråd til studerende og nyuddannede?

  • Husk at bruge tid på at sælge din personlighed, når du søger job. Det gør du ved at have fokus på at gøre din ansøgning personlig. De menneskelige egenskaber og personlighed er vigtigere end de faglige, når du søger job.
  • Prøv så mange forskellige ting som muligt i starten af din karriere. Udfordr dig selv, og vær ikke bange for lave fejl og træffe de forkerte valg.
  • Tag et udlandssemester, så snart muligheden byder sig, der er ingen undskyldning for ikke at tage afsted. Det er en god investering, og for mig var det med til at sikre mig mit første job. For næsten alle virksomheder i dag vil have ansatte med internationalt perspektiv.
  • Tag afsted og arbejd i udlandet i en periode. Det er utroligt lærerigt, ændrer ens perspektiv og giver en bredere forståelse for tingene.
  • Find en mentor og person, der kan hjælpe med at få dig til at vokse.

 

Læs om Jakob Routhes overgang fra studie til arbejdsliv på AAU Karrieres hjemmeside

 

Blå bog for Jakob Routhe

Uddannelse på AAU: Civilingeniør i Sundhedsteknologi

Fakultetstilknytning: Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet

Campustilknytning: Aalborg

Dimissionsår: 2012

Nuværende job: Advanced Business Consultant hos NNIT A/S