AAU logo

AAU ALUMNI

Jacob Poulsen Mark - Advokat og partner i ADVODAN Aalborg A/S

Jacob Poulsen Mark - Advokat og partner i ADVODAN Aalborg A/S

Imens Jacob Poulsen Mark læste jura, var han med til at etablere De Studerendes Retshjælp i Aalborg, ligesom han allerede fra 5. semester havde studiejob hos ADVODAN Aalborg A/S. Efter dimissionen fik Jacob job i samme firma, hvor han i dag er advokat og partner. Jacob er glad for sit job, og han har aldrig fortrudt sit valg af uddannelse.

Hvordan har jeg gjort brug af min uddannelse og AAU-kompetencer?

Én ting er at gøre brug af sine kompetencer – hvilket er vigtigt i det job, man efterfølgende får – men lige så vigtigt er det, at man bruger det netværk, man har fået og opbygget gennem tiden på AAU. Det har tjent mig godt, også i forhold til efterfølgende ansættelse som ekstern på instituttet.

 

Mit bedste AAU-minde?

Der er jeg vist nødt til at nævne to: Jeg var med til at starte De Jurastuderendes Retshjælp op i Aalborg, og det at få endelig OK fra instituttet til deres opbakning og en check i hånden fra Civilstyrelsen, hvorved vi kunne engagere ca. 30 jurastuderende, var super fedt og sjovt – og en god læring forud for debuten på "det rigtige arbejdsmarked". Og så er der naturligvis den dag, jeg gik ud fra eksamenslokalet med et godkendt kandidatspeciale i hånden.

 

Hvorfor valgte jeg at læse på Aalborg Universitet frem for på et andet universitet?

Aalborg som by har været i stor udvikling, og jeg har boet hele mit ungdomsliv i Løgstør, så Aalborg var det naturlige valg for mig, ligesom det var spændende at starte på en helt ny uddannelse i Aalborg (Jurastudiet startede med første optag i 2007)

 

Hvorfor valgte jeg den uddannelse, jeg gjorde, og ville jeg have valgt anderledes i dag?

Jeg ville ikke vælge anderledes. En samfundsvidenskabelig uddannelse som jura kan bruges til rigtig mange ting, og man kan gå i mange retninger. Jeg har valgt advokatvejen, og det har jeg ikke fortrudt.

 

Hvad drømte jeg om som nyuddannet?

At kunne kalde mig advokat en dag og få lov til at medvirke til at skabe en positiv forskel for mennesker og virksomheder, samt en dag at kunne blive "herre i eget hus".

 

Mit hidtidige karriereforløb

Jeg har arbejdet hos ADVODAN Aalborg A/S, lige siden jeg var studerende på 5. semester. Jeg blev advokatfuldmægtig efter endt studietid i 2013, advokat i 2016 og nu partner i 2018. Derudover har jeg hjulpet til i diverse frivillige foreninger inden for forskellige grene af juraen, ligesom jeg er tilknyttet som ekstern underviser på Aalborg Universitet, Juridisk Institut.

 

En typisk arbejdsdag for mig

En del forskellige sager inden for erhvervsområdet, konkursbobehandling samt en masse telefonsamtaler og løbende møder med virksomheder og personerne bag.

 

Mine fremtidsdrømme

At medvirke til at udbygge og videreudvikle ADVODAN Aalborg A/S som organisation, arbejdsplads og som den foretrukne advokatvirksomhed i Aalborg for små og mellemstore virksomheder.

 

Hvad betyder det, at Aalborg Universitet fortsat har en interesse i mig efter endt uddannelse?

Det betyder meget. Relationen til universitetet og dermed også til de kandidater, der løbende "spyttes ud" er vigtig og kan være med til at skabe værdi for mig og den virksomhed, jeg bruger min tid i.

 

Har du et godt karriereråd til studerende og nyuddannede?

  • Kæmp for at blive dygtig og forbered dig til eksaminerne. Men lad være med at tro, at et 12-tal er det, der giver dig jobbet.
  • Indgå i sociale sammenhænge, bland dig og interagér med de mennesker, der er omkring dig. Dit netværk og dine sociale kompetencer kan være det, der skaffer dig dit drømmejob – og er det med langt større sandsynlighed end karakterne.
  • Engagér dig i frivillige projekter og gøremål.

 

Blå bog for Jacob Poulsen Mark

Uddannelse på AAU: Jura

Fakultetstilknytning: Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Campustilknytning: Aalborg

Dimissionsår: 2013

Nuværende job: Advokat, Partner hos ADVODAN Aalborg A/S