AAU logo

AAU ALUMNI

Christian Dannesboe - Lektor ved Aarhus Universitet

Christian Dannesboe - Lektor ved Aarhus Universitet

For Christian har den gruppebaserede tilgang til studielivet været helt essentiel, da det er den egenskab, som gør ham meget mere værdifuld for en arbejdsgiver.

Hvordan har jeg gjort brug af min uddannelse og AAU-kompetencer?

Man lærer hurtigt, at opgaver på en arbejdsplads sjældent løses alene, men i mindre teams. Derfor er den gruppebaserede tilgang til studielivet helt essentiel. At kunne få samarbejde til at fungere i en gruppe, kunne til tider virke som et unødigt benspænd i forhold til at få opgaven løst, men det er samtidig den egenskab der gør mig meget mere værdifuld for en arbejdsgiver.

 

Mit bedste AAU-minde?

Min tid i Kemishow var et underholdende afbræk fra de faste rammer.

 

Hvorfor valgte jeg at læse på Aalborg Universitet frem for på et andet universitet?

Jeg stod og skulle vælge mellem DTU eller AAU og følte, at jeg fik mere medbestemmelse over mit studie ved at vælge Aalborg. Studiet til civilingeniør i kemi var på det tidspunkt ret nyt, så der var ikke så faste forløb og ej heller en bunden rutine.

 

Hvorfor valgte jeg den uddannelse, jeg gjorde, og ville jeg have valgt anderledes i dag?

Jeg så kemi som en spændende udfordring og netop ingeniøren som en spændende blæksprutte-funktion, hvor mange fagligheder skal kombineres.

 

Hvad drømte jeg om som nyuddannet?

Et arbejde som ingeniør i en stor produktionsvirksomhed. En virksomhed med stribevis af enhedsoperationer.

 

Mit hidtidige karriereforløb

4 år som økonom ved A/S Dansk Shell og 7 år ved Ingeniørhøjskolen på Aarhus Universitet.

 

En typisk arbejdsdag for mig

Jeg er for tiden tilknyttet et forskningsprojekt, hvor vi ønsker at vise, hvor energieffektivt man kan omdanne CO2 til naturgas. Det giver en masse procesmæssige udfordringer og rig mulighed for at kombinere teori med praksis.

 

Mine fremtidsdrømme

Jeg kunne godt tænke mig at drive en lille vingård i Portugal, men det passer ikke ret godt med mit fuldtidsjob, min familie eller noget som helst andet. Så jeg nøjes med at købe en flaske portvin i ny og næ, og så må vi se om det en dag bliver til mere.

 

Hvad betyder det, at Aalborg Universitet fortsat har en interesse i mig efter endt uddannelse?

En hver hønemor ønsker altid det bedste for sine kyllinger, så hvorfor skulle det ikke også være sådan for Aalborg Universitet.

 

Har du et godt karriereråd til studerende og nyuddannede?

Det første job du tager efter endt uddannelse kommer unægteligt til at betyde rigtigt meget for dine fremtidige muligheder. Man formes som grøn ingeniør meget af arbejdspladsens kultur og væremåde, og det kan være svært at ændre på senere. Vælg efter interesse og lyst, frem for noget du godt ved blot er et trinbræt.

 

Blå bog for Christian Dannesboe

Uddannelse på AAU: Civilingeniør i kemi

Fakultetstilknytning: Engineering

Campustilknytning: Aalborg

Dimissionsår: 2007

Nuværende job: Lektor ved Aarhus Universitet

 

Du kan læse mere om, hvordan Christian ved hjælp af en uopfordret ansøgning kom i sit første job efter endt uddannelse. Se artiklen på AAU karrieres hjemmeside.