Forside

Folkemødet på Bornholm

AAU

AAU på Folkemødet på Bornholm 2022

AAU er igen i år stærkt repræsenteret på Folkemødet på Bornholm. Folkemødet afholdes den 16.-19. juni i Allinge.

Folkemødet på Bornholm

Allinge på Bornholm

 • 16.06.2022 Kl. 11:00 - 19.06.2022 Kl. 12:00

 • Dansk

 • On location

Folkemødet på Bornholm

Allinge på Bornholm

16.06.2022 Kl. 11:00 - 19.06.2022 Kl. 12:00

Dansk

On location

AAU

AAU på Folkemødet på Bornholm 2022

AAU er igen i år stærkt repræsenteret på Folkemødet på Bornholm. Folkemødet afholdes den 16.-19. juni i Allinge.

Folkemødet på Bornholm

Allinge på Bornholm

 • 16.06.2022 Kl. 11:00 - 19.06.2022 Kl. 12:00

 • Dansk

 • On location

Folkemødet på Bornholm

Allinge på Bornholm

16.06.2022 Kl. 11:00 - 19.06.2022 Kl. 12:00

Dansk

On location

AAU og LOA

AAU har i år indgået et partnerskab med Handlingsskibet LOA, der med sin placering i H3 vil være et centralt samlingspunkt for debatter og samtaler. Sammen med en stærk kreds vil skibet danne rammer for debatter om aktuelle emner som klima og energi, ligestilling og mental sundhed.

Techteltet og Techteltets strandscene

Teknologi og videnskab former og ændrer vores liv, og på folkemødet i Techteltet på cirkuspladsen(C24) og på Techteltets strandscene på Danchells Anlæg(A60)  har du mulighed for at se, røre, smage, bygge og flyve nogle af de nye ingeniør- og tech opfindelser, som skal hjælpe mennesker i morgendagens verden.

Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet og Det Tekniske Fakultet for IT og Design er gået sammen med Ingeniørforeningen IDA, Engineer the Future, AU, DTU og SDU om at sætte teknologi og videnskab på dagsordenen. Udover spændende debatter, der sætter aktuelle emner i spil med eksperter, politikere og andre aktører, kan du bl.a. opleve følgende:

 • Smag på forskningen, når universiteternes egne bryggerier byder på smagsprøver. (DTU)
 • Mød robothunden spot, der i modsætning til de rullende robotter på hjul, med sine fire ben kan bevæge sig rundt på steder, hvor andre robotter ikke kan komme. (AAU)
 • Prøv en undervandsrobot (MiniROV) som forskere bruger til bl.a. arktisk forskning. Kan du gennemføre alle missionerne? Vi har også VR briller med, så du kan prøve at dykke ned under et isbjerg ved Grønland. (AU)
 • Du kan også selv bygge en drone og til sidst prøve kræfter med at flyve den i droneburet. Det er ikke så let som det ser ud! (SDU)
 • Hold desuden din mobiltelefon kørende med strøm under folkemødet ved at benytte solcelle-mobilopladeren udenfor Techteltet.

AAU

Udover ovenstående arrangementer og debatter, kan du opleve flere af AAU’s forskere og ledelse, som er tilstede på folkemødet, og som vil deltage i den demokratiske samtale. Kontakt os for mere information eller se folkemødets program, hvor du kan søge på emner, ord og navne.

Vel mødt!

TECH-teltet på Folkemødet på Bornholm

AAU’s debatter

AAU deltog flere dage og på flere steder på Folkemødet på Bornholm.
Se video fra debatterne og læs mere i artiklen på AAU Update.

Torsdag d. 16. juni

#Techteltet(Cirkuspladsen - C24)

 • 12:00 - 12:45 Kom og udfordr Unibosserne og Ingeniørdronningen i quiz om teknologi. Åbning af Techteltet på Cirkuspladsen.
 • 14:25 – 15:10: Bæredygtigt byggeri byggeri - hvilke dilemmaer skal løses først?
  Mød Lene Espersen, direktør, Danske Arkitektvirksomheder, professor Harpa Birgisdottir fra AAU København og Søren Egge Rasmussen, MF, Enhedslisten
  Moderator: Sana Mahin Doost, Kommunikationsrådgiver, AAU.
 • 18:15-19:00: Live crowdfunding: Startups fra universiteterne pitcher. Møde fire startups, fra AAU deltager Biomend(kendt fra TV2-programmet "Min idé - vores mission").

#Techteltetstranden (Danchells Anlæg - A60)

 • 14:00-14:45 WTF! Vild videnskab med Youtuber Maria Jarjis. Maria Jarjis interviewer specialestuderende Mia Gotfredsen (BUILD) om hendes forskningen inden for skruepæle til fundamenter.

Fredag d. 17. juni

Handlingsskibet LOA (H3)

 • 14:30 – 15:20: Kan missionsdrevet udvikling forandre verden? På Handlingsskibet i H3
  Mød direktør for Dansk Design Center Christian Bason, direktør for IT-branchen Natasha Friis Saxberg, konst. direktør for Innovationsfonden Annemarie Munk Riis, professor David Budtz Pedersen og rektor Per Michael Johansen fra AAU.
 • 18:30 – 20:00: Danmark i balance på Handlingsskibet i H3.
  Mød professor Svend Brinkmann, professor Noemi Katznelson og professor Mette Buchardt fra AAU.

#Techteltet(Cirkuspladsen - C24)

 • 10:30 - 11:15: Elektrificering af Danmark - Spørg eksperterne.
  Mød professor Thomas Ebel fra SDU, professor Frede Blaabjerg fra AAU samt Jacob Klivager Vestergård, afdelingschef hos Green Power Denmark.
 • 13:30 – 14:15: Exoskelet – klædt på til fremtiden.
  Mød professor John Rasmussen fra AAU, Mikael Ekman, politisk direktør, Microsoft Danmark, Christian Vintergaard, direktør, Teknologipagten, Mette Alberg Mosgaard, formand, IDA’s Uddannelses- og forskningsudvalg, og Winnie Løfquist, HSE Chef, Bravida Danmark A/S, Louise Møller Haase, Prodekan for Uddannelse, TECH, AAU.
  Moderator: Christiane Vejlø, CEO, medlem af Dataetisk Råd, Medie- og konsulentvirksomheden Elektronista.
 • 18:15 - 19:00: Hvordan sikres innovativ forskning i konkurrencen om midler?
  Mød Lene Oddershede, Senior Vice President, Natural & Technical Sciences, professor, Novo Nordisk Fonden, professor Thomas Sinkjær fra AAU og generalsekretær, Videnskabernes selskab, Maja Horst, Bestyrelsesformand, DFF samt professor Frede Blaabjerg fra AAU.

#Techteltetstranden (Danchells Anlæg - A60)

 • 12:10-12:55 WTF! Vild videnskab med Youtuber Maria Jarjis. Maria Jarjis interviewer Ph.d. Kirstine Meyer Frandsen (BUILD) og adjunkt Karl Damkjær Hansen (ES) om deres forskning inden for hhv. biogene byggemateriale og sociale robotter.
 • 16:00 - 16:45: Hjælp min varmeregning stiger!
  Mød Jakob Zinck Thellufsen, lektor fra AAU og Laura Klitgaard, formand, Ingeniørforeningen IDA.

Lørdag d. 18. juni

#Techteltet (Cirkuspladsen - C24)

 • 13:30 – 14:15: Har du talt med din robot i dag?
  Mød Karl Damkjær Hansen, adjunkt på AAU og Svend Brinkmann, professor fra AAU
  Moderator: Annette Lind, Chefkonsulent på AAU.
 • 17:10 – 18:25: Smag på forskningen.
  Mød Jens Laurids Sørensen, lektor fra AAU og få en smagsprøve på en "Rug India Pale Ale".

#Techteltetstranden (Danchells Anlæg - A60)

 • 09:45-10:30 WTF! Vild videnskab med Youtuber Maria Jarjis. Maria Jarjis interviewer adjunkt Karl Damkjær Hansen (ES) om hans forskning inden for sociale robotter.

AAU’s teknologiudstillinger ved Techteltet (C24)

Fra torsdag d. 16. juni – lørdag d. 18. juni

Mød ”robothunden” SPOT fra Institut for Elektroniske Systemer – SPOT er en mobil robot, der i modsætning til de fleste andre robotter kan bevæge sig steder, hvor det ellers ikke er muligt – på trapper, i små passager, på ujævnt underlag mv. På standen er der rig mulighed for at blive klogere på de mange anvendelsesmuligheder en robot som SPOT åbner op for.

Rullende Kemishow – to af AAU’s dygtige Kemishowere (studerende) har pakket en ladcykel med spændende (ufarlig) kemi og de bevæger sig rundt på Folkemødet og fortæller om, hvad det vil sige at være kemiingeniør-studerende – samtidig med, at folkemødegængerne kan være med til og opleve sjove og engagerede kemiforsøg direkte fra cyklen.

Billede af BUILD - Institut for Byggeri, By og Miljø i Aalborg

Bæredygtighed i byggeriet – med fokus på forskellige byggematerialer; AAU Build (Institut for byggeri, by og miljø) rykker ud med en omfattende udstilling bestående af et væld af forskellige byggematerialer, som man både kan se, røre og sidde på. På standen forventer vi en masse gode dialoger og snakke om, hvad der er bæredygtigt og hvilke dilemmaer, der er i den forbindelse.

Der vil, i relation til fredagens debat om opkvalificering og Exoskeletter (13:30), være mulighed for at se Exoskelettet efter debatten. (Udenfor Tectheltet).
Derudover vil AAU Startup’en Biomend (kendt fra TV2-programmet ” Min idé - vores mission”) udstille uden for Techteltet torsdag og fredag.

Kontakt vedr. rektor og prorektors deltagelse

Sana Mahin Doost: Tlf.: 4280 6059 | Email: smd@adm.aau.dk 

Kontakt vedr. AAU's deltagelse i Techteltet & Techtltets strandscene

Tina Vestergaard Lange: Tlf.: 9940 7374 | Email: tv@adm.aau.dk 
Astrid Luise Bogner: Tlf.: 9940 3493 | E-mail: albo@adm.aau.dk