AAU logo

Vision, Graphics and Interactive Systems, civilingeniør

Vision, Graphics and Interactive Systems

Vision, Graphics and Interactive Systems

Er du interesseret i teknologier, hvor computeren "ser" og genkender fx ansigter, og hvordan virtuelle objekter kan indsættes i billeder og video (augmented reality)? Så er civilingeniøruddannelsen i Vision, Graphics and Interactive Systems (Vision, grafik og interaktive systemer (VGIS)) på Aalborg Universitet noget for dig.

Hvordan kan dit kamera afgøre om personen på billedet smiler eller ej? Hvordan er det muligt at skabe fiktive personer i film, som fx. Gollum i Ringenes Herre og indsætte dem i filmen? Svaret på det første spørgsmål er Computer Vision - det at en computer opfanger og forstår hvad den "ser". Svaret på det andet spørgsmål er Computer Graphics - at en computer automatisk kan generere et virtuelt objekt. Disse teknologier kan indgå i interaktive systemer, dvs systemer der udnytter viden om mennesker og de nyeste teknologier til at kommunikere med brugeren på den mest hensigtsmæssige måde. Tilsammen udgør disse tre emner fundamentet i denne uddannelse.

Uddannelsen er forskningsorienteret og skifter mellem teori og praktisk projektarbejde, hvor teorierne, der introduceres i kurserne, kommer til anvendelse. I projekterne vil du komme til at opbygge softwaresystemer indenfor computer vision, og computer graphics samt multimodal brugerinteraktion i fx. interaktive systemer.

Der er ansøgningsfrist den 1. marts med studiestart den 1. september. Find optagelsesprocedurer her.

Du får viden om

  • Computer vision
  • 2D og 3D computer graphics
  • Interaktionsdesign
  • Interaktive systemer
  • Machine learning

Fakta om uddannelsen

Sprog

Engelsk

By

Adgangskrav

Se Studieordningen