AAU logo

Sustainable Design, civilingeniør

Fagligt indhold

Fagligt indhold

* Studieordning. Kandidatuddannelsen i  Sustainable Design, Aalborg Universitet 2017
(P)=projektmodul


Du kan læse kandidatuddannelsen i Sustainable Design (Civilingeniør) på Aalborg Universitet i København. Al undervising foregår på engelsk. 

Konceptualisering af bæredygtige værdikæder (1. semester)

Første semester har fokus på at udforske design og innovationsmuligheder i relation til organisation, økonomi og marked. Du vil via kursusmoduler som ”Design i organisationer” og ”Market creation” arbejde med værktøjer og metoder relateret til produktudvikling, du vil studere projektledelse ligesom du vil fordybe dig i innovationsteorier.

Kurser på dette semester: 

  • Design i organisationer (Design in Organisations)
  • Markedsskabelse (Market Creation)
  • 1) Distribueret teknologisk design (Distributed Technological Design) eller 2) Design for bæredygtighed (Design for Sustainability)

Design strategier som respons på komplekse problemer (2. semester)

På andet semester på kandidatuddannelsen lærer du om bæredygtige udfordringer, og hvordan det er muligt at designe energirigtige løsninger, der kan imødekomme disse udfordringer. Du vil blandt andet studere forbrugeren og dennes adfærd i forhold til bæredygtighed, således du bliver i stand til at inddrage denne viden i produktets udvikling og designproces.

Kurser på dette semester: 

  • Bæredygtig omstilling (Sustainable Transition)
  • Iscenesættelse af participatorisk design (Staging Participatory Design)

projektarbejde på sustainable design

Holistisk Design (3. semester)

På tredje semester har du mulighed for 1) at udarbejde et forsknings designprojekt, 2) tage et projektorienteret forløb (praktik) i en virksomhed eller organisation 3) lave internationalt designprojekt i udlandet 4) tage et semester på et andet universitet i Danmark eller i udlandet.

KandidatSpeciale (4. semester)

Fjerde semester er tilegnet specialeskrivning.

Gruppe- og projektarbejde

Gruppe- og projektarbejde

Gruppe- og projektarbejdet på Aalborg Universitet giver dig mulighed for at få en spændende og lærerig studietid både fagligt og socialt.
 

Læs mere om gruppe- og projektarbejde