AAU logo

Medicine with Industrial Specialisation

Job & karriere

Uddannelsen i Medicine with Industrial Specialisation er rettet mod beskæftigelse i lægemiddelindustrien, hvor der ligger store udfordringer inden for udvikling, tilpasning og salg af lægemidler og løsninger. Lægemiddelområdet er et af de områder, hvor mulighederne for vækst er størst.

Ud over et job i lægemiddelindustrien er der mulighed for at finde beskæftigelse i sundhedssektoren og i den medicotekniske industri.

Er du interesseret i en videnskabelig karriere i et forskningsmiljø, så kan et ph.d.-studium her eller i udlandet være noget for dig. Her får du mulighed for at forske videre, enten i noget, du allerede har beskæftiget dig med eller i helt nye problemstillinger.

Læs om dimittender i job i profilbrochuren

 

Medicine with Industrial Specialisation

Fem års studie til Mediciner med industriel specialisering og hvad så? Vi har spurgt Anders Dejgaard, Corporate Vice President CMO på NOVO Nordisk.

Er der jobmuligheder for en mediciner med industriel specialisering?
Lægemiddelindustrien er en stor international industri med mange forskellige muligheder og en god position i Danmark.
Omsætningen på NOVO Nordisk alene var ca 33 Mia danske kroner i 2005. Der er ansat mere end 22.000 personer i koncernen heraf 12.000 i Danmark. Branchen baserer sig på forskning, som en meget vigtig del. Der er et stort behov for medicinske kompetencer i lægemiddelindustrien.

Hvilke typer opgaver kan man lave som mediciner med industriel specialisering?
Opgaverne i industrien vil være forsknings- og udviklingsopgaver og opgaver med at sælge og markedsføre medicin.
Herudover forestiller jeg mig, at der på laboratorier og i tekniske afdelinger på sygehusene vil være brug for kandidater i medicin med industriel specialisering.

Er uddannelsen til gavn for syge mennesker?
Udviklingen og markedsføringen af medicin er måske den allervigtigste faktor i behandlingen af patienter i et moderne sundhedssystem. Medicinen skal udvikles kreativt og med en veldokumenteret og god sikkerhedsprofil. Det kan uddannelsen være med til at sikre.

Karrierevejledning på AAU

AAU Karriere kan vejlede dig om karrieremuligheder og erhvervskontakt under studiet. Få bl.a. vejledning om:

  • Ansøgning og CV
  • Praktik og studiejob
  • Dine personlige kompetencer
  • Arbejdsmarkedet og brancher
  • A-kasser og fagforeninger
     

LÆS MERE OM PÅ AAU Karriere's HJEMMESIDE