AAU logo

Kultur og Sport i Esbjerg

Som studerende på Aalborg Universitet Esbjerg har du masser af muligheder for at opleve noget spændende i din fritid. Esbjerg har mange kulturelle tilbud, som spænder lige fra koncerter til teater, samt sportsfaciliteter som fx Svømmestadion Danmark, idrætsklubber, fitnesscentre og en skøjtehal.

Mødested for studerende

I Esbjerg Kommunes kultur- og aktivitetshus Huset kan du mødes med andre studerende, gå til koncerter, deltage i cocktail-, mad- og filmaftener, høre foredrag og se kunstudstillinger. Priserne i Husets café er SU-venlige.

Huset er brugerstyret, så du kan selv få indflydelse på, hvad der sker på stedet.
 

Læs mere på Husets hjemmeside

Caféer i Esbjerg

Caféer i Esbjerg

Esbjergs caféer kan du forkæle dig selv med lækker mad og drikke, og på Aalborg Universitet Esbjerg kan du mødes med andre studerende i fredagscaféen "Smuthullet", som drives af de studerende.

Er du et festmenneske, kan du deltage i de universitetsfester, som Studentersamfundet indimellem arrangerer.

Se sportskampe i Esbjerg

Holder du af at heppe med fra tilskuerpladserne under sportskampe, har du i Esbjerg masser af muligheder for at se håndbold, fodbold og ishockey i Danmarks bedste ligaer.

Du finder flere informationer på disse hjemmesider: Esbjerg forenede Boldklubber, Team Esbjerg og Esbjerg Elite Ishockey.

Koncerter og teater

Koncerter og teater

På det populære spillested Tobakken kan du høre kendte og mindre kendte bands spille rock, pop og jazz. Besøg også Torvegade 11. På Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole kan du høre klassisk musik og jazz, og i Musikhuset Esbjerg kan du se musicals, teater, opera og stand-up m.m. 

Holder du af teater, kan du få dig et godt grin til EsbjergRevyen. Endelig er det værd at nævne, at du i løbet af sommeren kan nyde mange forskellige udendørskoncerter både på Torvet og i Byparken.

Sportsklubber og -foreninger

Sportsklubber og -foreninger

Esbjerg vrimler med sportsklubber og -foreninger. Blandt meget andet kan du spille fodbold, håndbold, ishockey, svømme eller gå til boksning eller kampsport. 
 

Læs mere på Studiebyen Esbjergs hjemmeside

Studerende fortæller...

Studerende fortæller...

”Jeg benytter mig især af de koncertmuligheder, der findes i Esbjerg. Steder som Tobakken, Huset og Torvegade 11 har tit gode navne på programmet, så det gælder om at holde sig opdateret med deres koncertplan.

Desuden går jeg til landevejscykling i en lokal motionsklub og har også spillet både volleyball og fodbold i forskellige klubber i Esbjerg. Der er masser af muligheder for at deltage i sport, uanset hvilken sportsgren du interesserer dig for.”

Simon Pedersen, Elektronik og Datateknik