AAU logo
Praktik og udlandsophold

Praktik og udlandsophold

Som studerende på Aalborg Universitet (AAU) har du mulighed for at komme i praktik i en virksomhed i Danmark eller udlandet. Du kan også studere på et universitet i udlandet. Praktik og udlandsophold er en unik chance for at finde ud af, hvad du kan bruge din uddannelse til.

Praktik i Danmark

Hvis du gerne vil have praktisk erfaring inden for dit fag, mens du studerer på Aalborg Universitet, kan du vælge at komme i praktik i Danmark. Mange uddannelser på AAU inkluderer et semesters praktik (tre-seks mdr.), mens det på andre er frivilligt. I Aalborg Universitets jobbank finder du opslag fra mange forskellige virksomheder, som søger praktikanter.
 

Udlandsophold

Drømmer du om fjernere himmelstrøg, kan du også komme i praktik i udlandet eller studere på et udenlandsk universitet, fx i USA, Europa, Australien, Argentina, Kina eller Indien. Begge dele udfordrer dig ikke bare fagligt, men også menneskeligt, fordi du skal lære at begå dig i en fremmed kultur. Et udlandsophold kræver en del planlægning, men det er sliddet værd.
 

Godt rustet til arbejdsmarkedet

Hvad enten du vælger praktik eller udlandsophold, ruster det dig godt til arbejdsmarkedet. Du får en idé om koblingen mellem teori og praksis, og samtidig har du mulighed for at skabe kontakter, som du måske kan bruge i din jobsøgning. Med din uddannelse og de samarbejdskompetencer, gruppearbejdet på AAU giver dig, har du let ved at indgå i det daglige arbejde i en virksomhed og fx løse analyseopgaver.
 

Yderligere oplysninger

Du kan finde flere oplysninger om praktik- og studiemuligheder i udlandet på AAU's Internationale Kontors hjemmeside.

Studerende fortæller...

Studerende fortæller...

”På 9. semester var vi i praktik hos Vestas, hvor vi arbejdede som fuldgyldige medlemmer af en projektgruppe. Vi har lært meget gennem praktikken af teknisk natur, men også noget om arbejdsgangen i erhvervslivet.

Vi mener, det tætte samarbejde med Vestas har rustet os til at stå stærkere, når vi skal ud og søge job.”

Kristian Gregersen og Peter Koldkjær, Elektronik og IT