Master i udsatte børn og unge

Udsatte børn og unge

Master i udsatte børn og unge er en 2-årig deltidsuddannelse med fokus på faglig ledelse og vidensbasering af det sociale arbejde med udsatte børn og unge.

Næste optag er i efteråret 2018 - i København

- Læs mere i faktaboksen til højre

Formålet med uddannelsen er at styrke og videreudvikle den faglige ledelse og dermed kvaliteten af det sociale arbejde i forhold til udsatte børn og unge. Uddannelsen bygger på tidens krav om vidensbasering af det sociale arbejde. Der er fokus på, hvordan styring, faglig ledelse og udvikling kan bidrage til at kvalificere en socialfaglig eller socialpædagogisk praksis, hvor der arbejdes inden for servicelovens bestemmelser om udsatte børn og unge, ligesom der er fokus på den sidste nye viden på området.

Master i Udsatte Børn og Unge udbydes af Aalborg Universitet i samarbejde med Professionshøjskolen Metropol, i både Aalborg og København. Se faktaboksen i højre side for oplysning om, hvor Master i Udsatte Børn og Unge udbydes næste gang.

Tilskudsmuligheder

Du har mulighed for at søge om tilskud til deltagerbetaling fra Socialstyrelsen på 20.000 kr. pr. semester. Dermed bliver den samlede pris for hele masteruddannelsen 40.000 kr.

For at du kan opnå tilskud, er det et krav at:

 • ansøger tilmeldes den samlede uddannelse og tager den i den anbefalede rækkefølge 
 • ansøger skal være beskæftiget med børn og unge, der har behov for særlig støtte i henhold til Serviceloven
 • ansøgers arbejdsgiver betaler for uddannelsen og bakker op om uddannelsen

Når du søger optagelse på Masteruddannelsen i Udsatte børn og Unge, har du mulighed for at tilkendegive, at du søger tilskuddet i ansøgningsskemaet. Det er uddannelseslederen, der vurderer, om ansøger opfylder kravene for at modtage tilskud. Du får besked om dette sammen med dit svar på optagelse.

Deltagertilskuddet kan tildeles til max. 50 studerende pr. år. Der kan ikke ydes tilskud til undervisere på videregående uddannelsesinstitutioner. 

Andre tilskudsmuligheder

Er du omfattet af en overenskomst mellem KL og Dansk Socialrådgiverforening, BUPL, FOA, Forhandlingskartellet, HK Kommunal, Dansk Metal, Socialpædagogernes Landsforbund, Teknisk Landsforbund eller 3F, kan du have mulighed for at søge Den Kommunale Kompetencefond eller Den Regionale Kompetencefond. 

Læs mere og ansøg på Den Kommunale Kompetencefond eller Den Regionale Kompetencefond.

Fakta

Master i Udsatte Børn og Unge

Varighed

 • September 2018 - juni 2020

Sted

 • København

ECTS

 • 60

Pris

 • 30.000 kr. pr. semester
  Mulighed for at søge om tilskud fra Socialstyrelsen
 • Øvrige udgifter

Ansøgningsfrist

 • 1. juni 2018 (muligt at søge fra ca. primo marts)

Forbehold for fejl, ændringer samt aflysning.