Gæsteforelæsning om “Medierende og generative teknikker i brugercentrerede – og brugerinvolverende designprocesser” v./ Pernille Viktoria Andersen

Lagt online: 18.10.2016

Pernille Viktoria Andersen, Aalborg Universitet, afholder på MILs oktoberseminar fredag den 28. oktober en gæsteforelæsning om Medierende og generative teknikker i brugercentrerede – og brugerinvolverende designprocesser kl. 19.00-20.00 på Studenterhuset, Aarhus Universitet, Fredrik Nielsens Vej 4, 8000 Aarhus C, i lokale PH på stueetagen.

I sin gæsteforelæsningen introducerer Pernille udfordringer og potentialer ved forskellige brugercentrerede og brugerinvolverende metoder i design. Flere traditionelle ekspertdrevne metoder bygger på envejskommunikation – eg. vi analyserer krav og behov fra brugerne, vi leverer et system til brugeren, vi indsamler usability data fra brugerne. I brugerinvolverende design er det vigtigt at have en to-vejs kommunikation. Pernille lægger derfor specifikt vægt på forskellige materielle og visuelle artefakter/teknikkers kommunikative, medierende og generative egenskaber. Herunder  hvorledes artefakter kan benyttes til at udfordre forskellige domæneforståelser og praksisser samt facilitere gensidig læring mellem designer og interessenter. Ligeledes eksemplificeres hvorledes forskellige former for brugercentrerede teknikker kan understøtte forskellige typer af datagenerering. I denne forbindelse præsenteres forskelliege ‘generative tools’ samt konkrete teknikker så som, ‘design games’, ‘LEGO Seious Play’, ‘3P: Positions, Perspective and Priorities’ etc.

Alle MIL undervisere, studerende og tidligere studerende er velkommen til at deltage til gæsteforelæsningen. NB: Hvis I ikke er tilmeldt seminaret, men ønsker at deltage i festmiddagen efterfølgende, bedes I kontakte Pia Thorsen pthorsen@hum.aau.dk eller Julie Christiansen på julie@hum.aau.dk hurtigst muligt og senest den 24. oktober kl. 12.00.