Filosofisk vejledning og kreativitet i professionsudvikling og organisationer

Filosofisk vejledning og kreativitet i professionsudvikling og organisationer

Filosofisk vejledning og kreativitet i professionsudvikling og organisationer

Dette efter- og videreuddannelseskursus i Filosofisk vejledning og kreativitet handler om, hvordan du kan bruge filosofiske undringssamtaler i forhold til kreativitet, kunst og innovative processer i professionelle organisationer. Fokus vil her være på, hvordan ’wonder labs’ kan benyttes i innovative sammenhænge, og vi vil arbejde med dialoggrupper samt begreber som kreativitet, kunst, innovation og undren.

 • Arbejder du med organisationsudvikling eller med professionsudvikling?
 • Er du nysgerrig efter, hvordan du kan bruge filosofiske vejlednings- og samtaleformer i dit professionelle udviklingsarbejde?
 • Kunne du tænke dig at få indsigt i, hvordan du kan designe kreative og innovative læringsmiljøer og forløb?
 • Vil du vide, hvordan du kan etablere undrings- og legebaserede processer?
 • Ønsker du teoretisk og praktisk indsigt, hvordan du kan arbejde med at skabe større motivation, inspiration og meningsfulde oplevelser blandt medarbejdere i organisationer?

- Kan du svare ja til et eller flere af ovenstående spørgsmål, så vil dette modul i Filosofisk vejledning og kreativitet være relevant for dig.  

På kurset lærer du, hvordan undrings- og legebaserede samtale og vejledningsformer kan fremme værdibaseret og søgende tænkning som optakt til grænseoverskridende nytænkning og innovation.

Du får en Introduktion til den forskningsmæssige baggrund for professions- og organisationsudvikling ud fra en æstetisk og fænomenologiske tilgang.

Du vil møde innovationsteorier, der særlig har blik for de æstetiske, eksistentielle og etiske dimensioner i professions- og organisationsudvikling.

Du får teoretisk viden om intuition, inspiration og transcendens-erfaringer og praktiske øvelser i kreative, legende og kunstneriske processer.

På kurset præsenteres du for selvtræning gennem videoanalyse og supervisionsgrupper. Hermed trænes din evne til at praktisere filosofisk vejledning i forskellige kontekster og problemstillinger.

Forløb bestående af tre moduler på kandidatniveau:

Facilitering af undringsbaserede dialoger og forundringsværksteder i professionelle sammenhænge

Dette modul i filosofisk vejledning og kreativitet er det andet modul i efter- og videreuddannelsesforløbet, som i alt omfatter tre moduler fra en kandidatuddannelse. De tre moduler skal ikke tages i en bestemt rækkefølge. Hvert modul er på 5 ECTS-point. Har man gennemført alle tre moduler, kan de indgå i en fleksibel masteruddannelse.

 • Professionel undren: Her sættes fokus på den eksistentielle og etiske dimension i arbejdslivet og professionelle relationer med Undringsværkstedet som metode. Læs mere her
 • Filosofisk vejledning og kreativitet: Her sættes fokus på forskellige metoder inden for filosofisk vejledning (Philosophical Counseling). Modulet omfatter også innovationsprocesser og professions- og organisationsudvikling.
 • Dialog- og kommunikationsfilosofi i professionelle sammenhænge: Her fordyber vi os i de eksistentielle og filosofiske tilgange og dimensioner i professionel kommunikation og interpersonelle samtaler. Deltagerne vil særligt blive trænet i de forskellige metoder i sokratiske dialoggrupper. Modulet er under planlægning. Det er endnu ikke fastlagt, hvornår det udbydes.

Forbehold: Oprettelse af hold er afhængigt af ansøgerantal.

NYHEDSBREV

Ønsker du at få nyheder omkring videreuddannelsesforløbet, fx når der udbydes nye moduler, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev. Vi udsender nyheder efter behov og max fire gange om året. Tilmeld dig her.

Find os på Facebook

Fakta

Filosofisk vejledning og kreativitet i professionsudvikling og organisationer, valgfagsmodul fra Kandidatuddannelsen i Kommunikation

Varighed

 • Februar 2018 - april 2018

Sted

 • Aalborg

ECTS

 • 5

Pris

Ansøgningsfrist

 • 1. december 2017

Forbehold for fejl, ændringer samt aflysning.

Hjælp til ansøgning

Vi anbefaler, at du opretter dig som selvoprettet bruger i Ansøgningsportalen (se loginvejledningen s. 2, som du finder i den hvide ansøgningsboks "Søg optagelse" her på siden).

Når du har oprettet dig som bruger i Ansøgningsportalen og skal i gang med at oprette selve ansøgningen, finder du modulet ”Filosofisk vejledning og kreativitet i professionsudvikling og organisationer” under kategorien "Enkeltfag hel på del fag/moduler":

I fanebladet ”Opret ansøgning” skal du vælge følgende:

 • Institution: Aalborg Universitet
 • Uddannelsestype: Enkeltfag Hel på del fag/moduler
 • Klik på "Søg” knappen til højre (uden at udfylde andet).

Så får du vist en liste med de søgbare moduler fra vores fuldtidsuddannelser, som er specielt tilrettelagt på deltid (heltid på deltid).

 • Vælg modulet ”Filosofisk vejledning og kreativitet i professionsudvikling og organisationer” og færdiggør din ansøgning.