AAU logo

Om at blive gymnasielærer

Aalborg Universitets gymnasielæreruddannelser er for dig, som er fuld af lyst til at formidle, kan lide at blive udfordret af at tænke og praktisere dit fag i nye sammenhænge og nyder at følge unge i deres gymnasietid og se dem udvikle sig fagligt og socialt.

Sammensæt din gymnasielæreruddannelse

Hvis du vil være underviser på stx, hf, htx eller hhx, skal du sammensætte dit uddannelsesforløb af en bacheloruddannelse (3-årig) og en kandidatuddannelse (2-årig).

Du får kompetence til at undervise i to fag: et centralt fag (3½-årigt) og et sidefag (1½-årigt). Du begynder med dit centrale fag og bygger sidefaget på efter to år. Begge fag skal ligge inden for den gymnasiale fagrække.  
 

Ansættelse på et gymnasium

Din universitetsuddannelse giver dig faglig kompetence til at undervise i gymnasiet.

Når du har fået ansættelse som adjunkt ved et gymnasium, arbejder du videre med undervisningskompetencen ved at gennemfører pædagogikum. Pædagogikumuddannelsen varer et år. Læs mere om pædagogikum på Undervisningsministeriets hjemmeside

Prøv dig af som underviser i studietiden

På Aalborg Universitet har du flere muligheder, hvis du har lyst til at bruge din uddannelse som et springbræt til et job som underviser. Du kan bl.a. prøve dine evner af i vores korps af studenterundervisere, AAU on Demand.

I filmen kan du møde Iben fra psykologistudiet, som er ude som underviser på et gymnasium for første gang.