AAU logo

Informationsteknologi, Bachelor

Informationsteknologi

Informationsteknologi

Er du vild med kommunikation og kunne du tænke dig at være det kommunikative bindeled i organisationer? Drømmer du om at blive kommunikationsspecialist inden for fremtidens sociale netværk eller skabe afløserne til Facebook og Snapchat? Så kan Informationsteknologi på Aalborg Universitet være noget for dig. Her kan du nemlig blive bachelor i it og lære at sætte den nyeste teknologi i spil på fremtidens arbejdsmarked.

Uddannelsen klæder dig på til en karriere inden for digital forretningsudvikling, nye medier og softwareudvikling. Du bliver udfordret og får en spændende hverdag i et internationalt miljø – bl.a. ved at kommunikere både mundtligt og skriftligt på engelsk på højt niveau. Med den unikke kombination af teknologi, kommunikation og forretningsudvikling får du tre hovedelementer i din uddannelse.

Besøg os på Facebook og se hvad de studerende laver på uddannelsen. Du kan også læse sjove og spændende historier om alt hvad der rører sig inden for IT.

"vi skiller os ud"

"Jeg havde gået længe og overvejet at studere igen, da jeg faldt over informationsteknologi. Jeg har flere års erhvervserfaring i telebranchen og føler mig hjemme i teknologiens verden. Dog er jeg ikke særlig matematisk, og da jeg har en almindelig HF, har jeg heller ingen programmeringsbaggrund, hvilket vanskeliggjorde søgningen på en uddannelse under datalogi.

På informationsteknologi har vi indtil videre mødt både matematik og programmering men på et overskueligt niveau, der har gjort det muligt at følge med, selvom vi alle har forskellige baggrunde! Derudover har vi haft en del om de grundlæggende designregler, og det er her, vi skiller os ud. Evnen til at tænke i kode OG design giver en indsigt, der kan bruges i flere afdelinger og stillinger.

Vi har mødt flere højtstående ansatte i store danske virksomheder, og jeg er ikke i tvivl om, at denne uddannelse giver mig et solidt ståsted der, hvor jeg ønsker det. Beslutningen om at flytte fra København til Aalborg for at studere er ikke blevet fortrudt og fordelingen af køn og alder har på intet tidspunkt
været mærkbar.

Uddannelsen er for dig, der vil hele vejen rundt inden du sætter dig på et specifikt område."

CAMILLA JUST LARSEN, STUDERENDE I INFORMATIONSTEKNOLOGI
 

Der er rift om informationsteknologer

Der er mange spændende jobmuligheder for en bachelor i it. Dertil kommer at du får du en professionel profil, rettet mod både det danske og det internationale arbejdsmarked. Bacheloruddannelsen i it er designet med det specifikke mål for øje at imødekomme samfundets behov for flerfaglige it-bachelorer og kandidatuddannede.

Det er kendetegnende for informationsteknologer, at

  • de kan arbejde med alle typer af udviklingsopgaver og it.
  • kun fantasien sætter grænser for deres kunnen.
  • de kan skabe helhedsorienterede løsninger og arbejde tværfagligt og i teams.

Vidste du at ...

  • mange af vores studerende starter egen virksomhed?
  • 25% af alle nye studerende på AAU har fokus på it og kommunikationsteknologi?
  • it er i alting, og kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan bruge den til?

Du får viden om

  • Design af IT-systemer
  • Systemudvikling og programmering
  • IT-systemer til kommunikation
  • Forretningsforståelse

Fakta om uddannelsen

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Mød AAU
Deltag i arrangementer på Aalborg Universitet for studiesøgende, og oplev studielivet på AAU. mød aalborg universitet