Adgangskrav

Adgang til bacheloruddannelsen forudsætter opfyldelse af følgende krav eller dokumentation af tilsvarende kvalifikationer:

Samt ét af følgende sæt krav:

1. Historie A
  2. Samfundsfag B og enten historie B eller idehistorie B eller samtidshistorie B
  3. Historie B, samfundsfag C og religion C

Adgangsbegrænsning

Der er adgangsbegrænsning til bacheloruddannelsen i Historie på Aalborg Universitet. Det betyder, at det ikke er alle ansøgere, der rettidigt søger og opfylder adgangskravene, som får tilbudt en studieplads.

Du kan søge om optagelse i kvote 1 eller kvote 2.

Antal studiepladser

I 2017 udbød AAU 73 studiepladser på bacheloruddannelsen i Historie. Minimumskvotienten i kvote 1 blev 5,4 på 7-trinsskalaen.

Kvote 1

Hvis der er flere kvalificerede ansøgere, end der er studiepladser til, udvælges ansøgerne i kvote 1 efter karaktergennemsnit i den adgangsgivende eksamen. Har du en gymnasial eksamen vil din ansøgning både blive vurderet i kvote 1 og kvote 2, hvis du søger optagelse inden den 15. marts.

Kvote 2

I kvote 2 , som udgør 10% af studiepladserne, udvælges ansøgere ud fra en konkret helhedsvurdering, hvor der lægges vægt på et karaktergennemsnit i adgangskravsfagene og på andre særligt relevante aktiviteter udover den adgangsgivende eksamen. Særligt relevante aktiviteter er relevant uddannelse og/eller relevant erhvervsarbejde på fuld tid. Frivilligt arbejde indgår ikke i vurderingen. Der må i den konkrete vurdering lægges vægt på maks. 12 måneders særligt relevante aktiviteter (dog samtidig minimum 6 måneder).

De særligt relevante aktiviteter skal være gennemført og dokumenteret i form af bilag senest ved ansøgningsfristens udløb den 15. marts, for at de kan indgå i den konkrete kvote 2-vurdering. Et CV alene betragtes ikke som dokumentation. Der lægges ikke vægt på en motiveret ansøgning.

Relevant erhvervserfaring

• Al arbejde med indhold af formidling og undervisning. Det kan være undervisning i folkeskole, gymnasium, HF, VUC samt arbejde med akademisk indhold af forskellig art inden for museums- og arkivverdenen.

Eksempler på ikke-relevant erhvervsarbejde

• Almindeligt kontor-, butiks- og servicearbejde (fx tjener).

Relevante uddannelser

• Dele af alle samfundsvidenskabelige og humanistiske bacheloruddannelser samt dele af professionsbacheloruddannelser indenfor kulturformidling og undervisning.
  • Desuden dele af alle øvrige bacheloruddannelser.

Eksempler på ikke-relevant uddannelse

• Almindelig kontor-, salgs-, service- og butiksuddannelse.

Du skal desuden søge gennem kvote 2, hvis du har søgt om dispensation fra kravet om en adgangsgivende eksamen. Læs også vores generelle vejledning om kvote 2

Opfylder du adgangskravene?

De adgangskravsfag, der er nævnt ovenfor, skal være bestået med min. 2,0 på 7-trins-skalaen (medmindre andet er angivet).

Er du ansøger fra et nordisk land, opfylder du kravet om Dansk A ved at bestå Dansk, Svensk, Norsk eller Islandsk på tilsvarende niveau. For ikke-nordiske ansøgere med en udenlandsk adgangsgivende eksamen kan Studieprøven i dansk i kombination med modersmålsundervisning til højeste gymnasiale niveau erstatte kravet om Dansk A.

Har du en udenlandsk (også nordisk) eller international eksamen, henviser vi dig til vores optagelsessider for nærmere information om ansøgningsfrist m.v.

I tvivl om adgangskrav?

Måske har du brug for at supplere i et fag? Måske har du ikke en adgangsgivende eksamen? Vi har samlet en masse nyttig information om adgangskrav på AAU.

alt om adgangskrav på aau

brug AAu's adgangstjekker

AAU's Adgangstjekker giver dig overblik over adgangskrav til vores bacheloruddannelser. Indtast din gymnasiale eksamen og få overblik over hvilke uddannelser, du opfylder adgangskravene til og hvilke gymnasiale fag du evt. mangler.

tjek hvilke uddannelser du kan blive optaget på

Generel studievejledning

Har du brug for generel studievejledning om Aalborg Universitets uddannelser, så kontakt AAU's studievejledning. Du kan ringe og skrive til vejlederne.

Kontakt AAU's studievejledning

Sådan søger du optagelse

Du skal søge optagelse på en studieplads via optagelse.dk ved hjælp af NemID. På optagelse.dk findes vejledninger til hvordan.

Ansøgningsfrist - kvote 1

5. juli kl. 12.

ANSØGNINGSFRIST - KVOTE 2

15. marts kl. 12.

Studiestart

Der er studiestart den 1. september.

Se hvornår du skal søge

Læs om supplering for at opfylde adgangskravene
Læs mere om optagelsesprocedurer