AAU logo

Elektronik og it, Bachelor

Elektronik og it

Elektronik og it

Hvis du gerne vil være elektronikingeniør, skal du vælge Aalborg Universitet.

Med Elektronik og IT får du en ingeniøruddannelse på højeste internationale niveau inden for et felt, hvor der er mangel på kvalificeret arbejdskraft. Aalborg Universitet er førende på IT- og ingeniørområdet i Danmark fordi vores studerende samarbejder med erhvervslivet og løser problemer fra den virkelige verden.

Når du er færdig med at læse, har du derfor særdeles gode jobmuligheder i fx rådgivende ingeniørvirksomheder, energivirksomheder, hospitaler, teleselskaber, radio-/tv-stationer, luftfart, trafikselskaber, uddannelses- og forskningsinstitutioner, forsvaret og mange andre spændende steder.

Ingeniører kan arbejde både i laboratoriet, på kontoret og i felten.

De fleste oplever en kombination af enten to eller alle tre ting, men du bestemmer selv hvilken slags ingeniør, du har mest lyst til at være.

Du skal læse til elektronikingeniør på Aalborg Universitet, hvis du

 • er god til matematik og kan lide at bruge det til at løse problemer
 • interesserer dig for fx selvstyrende robotter og satellitter og droner
 • fx gerne vil arbejde med fremtidens mobiltelefoner og GPS, avancerede højttalere eller hi-tech chipteknologi
 • vil være sikker på at få et spændende og godt job efter endt uddannelse

Studiet

På Elektronik og IT lærer du at analysere og udvikle avancerede elektroniske systemer som fx pålidelig kommunikation mellem biler, rumfartsteknologi, kontrolsystemer til vindmøller, energibesparende regulering, trådløse netværksteknologier og meget mere. Uddannelsen starter med en introduktion til AAU’s læringsmodel ”Problembaseret læring”. Du vil få en række grundlæggende kurser inden for matematik, elektrisk fysik, programmering, elektriske kredsløb, hardware- og softwareudvikling, indlejret software, signalbehandling mm. På hvert semester skal du lave et projekt sammen med en gruppe af medstuderende, hvor I løser en større opgave, oftest i samarbejde med en virksomhed. Til sidst i uddannelsen vælger du en specialisering inden for et af fire emner, som danner basis for dit bachelorprojekt. Specialiseringerne er:

Indlejret realtids signalbehandling

 • Her kan du arbejde med specialiseret hardware og software, som kan analysere og behandle fx lyd-, billed- eller radiosignaler ekstremt hurtigt.

Kommunikationssystemer

 • Her tænker vi fx på centraliseret styring af belysning eller en avanceret tyverialarm, udvikling af styringssystemer, avanceret styring af landbrugsmaskiner.

Informationsbehandlende systemer

 • Sådanne systemer benytter sig af intelligente algoritmer fra image processing og machine learning til fx automatisk ansigts- eller fingeraftryksgenkendelse.

Reguleringsteknik

 • Du skal arbejde med en fysisk proces; mekanisk, termisk, elektrisk biologisk eller kemisk, fx en autonom båd til miljømålinger i vandløb og vådområder, modellering og regulering af en portalkran eller en drone mm.

Bliv civilingeniør

Elektronik og IT er et fuldtidsstudium, som kræver en stor arbejdsindsats af dig som studerende. Til gengæld får du undervisning i topklasse af både danske og internationale undervisere, som selv forsker i det, de underviser dig i. Du vil ende med at have en stærk basis for at blive en eftertragtet civilingeniør

 

Den virkelige verden

De studerende udvikler satellitter til søfartsstyrelsen

Satellitten AAUSAT3 kredser om Jorden i 800 kilometers højde i en fart af 7,458 kilometer i sekundet eller cirka 26.800 kilometer i timen svarende til, at satellitten når Jorden rundt på 100 minutter og 30 sekunder. Satellitten forventes mindst at overleve og sende data tilbage til jorden i et halvt år, mens den forventes at være i kredsløb om Jorden i op mod 100 år svarende til knap 590.000 gange, før den brænder op i atmosfæren.

Med satellitten får Søfartsstyrelsen mulighed for at øge sejladssikkerheden, da den giver forbedret overvågning af farvandet omkring Grønland.

På Elektronik og it får du muligheden for at være en del af det hold, der videreudvikler satellitten. Læs mere på space.aau.dk.

Rusten i matematikken?

Vi anbefaler kraftigt, at du genopfrisker matematik på A-niveau inden studiestart på en teknisk- eller naturvidenskabelig uddannelse, hvis du har karakterer på 7 eller mindre i matematik fra din gymnasieuddannelse og/eller hvis din gymnasieuddannelse er et år gammel eller mere.

Følg et intensivt Brush-up kursus på A-Niveau inden studiestart.

Opfylder du ikke adgangskravene til den ingeniøruddannelse, du gerne vil begynde på? Så har du muligheden for at tage på Adgangskursus og blive klar. Læs mere på: www.ak.aau.dk.

Du får viden om

 • Kommunikationsteknologi
 • Programmering
 • Regulering
 • Signalbehandling
 • Matematik

Fakta om uddannelsen

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Mød AAU
Deltag i arrangementer på Aalborg Universitet for studiesøgende, og oplev studielivet på AAU. mød aalborg universitet