AAU logo

Anvendt filosofi

Anvendt filosofi

Anvendt filosofi

om uddannelsen

Bacheloruddannelsen i Anvendt filosofi er en forholdsvis ny uddannelse. De første bachelorer blev færdige i sommeren 2014.

Mød Morten Albæk på YouTube
Klik på YouTube videoen t.h. og hør, hvad filosof og samfundsdebatør Morten Albæk siger, om perspektiverne i at læse Anvendt filosofi.


Studerende for en dag?
Vil du være med i undervisningen for en dag?
Så skriv til:
filosofi@learning.aau.dk


Hvad er Anvendt filosofi?

Filosofi handler om at undersøge grundlaget for vores antagelser om viden, virkelighed og værdier. Anvendt filosofi er en filosofiuddannelse, som i særlig grad har fokus på filosofiens anvendelsesmuligheder i praksis. 

  • Du lærer at arbejde målrettet med etiske og værdimæssige spørgsmål i relation til en virksomheds ledelse, medarbejdere, klienter, kunder, politikker mv.
  • Du bliver kompetent til at analysere og rådgive om filosofiske, politiske, etiske, pædagogiske, organisatoriske og miljømæssige problemstillinger.
     
  • Du opnår solide færdigheder i formidling, refleksion og argumentation.

Uddannelsens opbygning

Anvendt filosofi er en to-faglig bacheloruddannelse. Det betyder, at den 3-årige bacheloruddannelse udover Anvendt filosofi (det centrale fag) også skal indeholde et sidefag. Du starter din uddannelse på Anvendt filosofi.

Anvendt filosofi kan, udover bacheloruddannelsen, læses som

Kompetencer

Med Anvendt filosofi får du omfattende filosofifaglig indsigt, samtidig med, at du udvikler generelle akademiske kompetencer på højt niveau. Du lærer at bruge filosofien aktivt, og du bliver trænet i - blandt andet gennem caseorienteret undervisning, projektarbejde og praksisophold i en privat eller offentlig organisation - at anvende filosofiens teorier og metoder på virkelige problemstillinger.

Vil du være en filosof, der gør en forskel for fremtiden, så er Anvendt filosofi et godt valg. Aalborg Universitet er det eneste universitet i Danmark, som udbyder uddannelsen.

 

Fakta om Bachelor i Anvendt filosofi

Uddannelsen starter én gang om året i september.


Brochure: Se brochuren 

Har du spørgsmål? - Skriv til vores studievejledningsmail

 

 

Du får viden om

  • Filosofihistorie
  • Etik
  • Videnskabsfilosofi
  • Virkelighed og erkendelse

Fakta om uddannelsen

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Mød Aalborg Universitet
Deltag i arrangementer på Aalborg Universitet for studiesøgende, og oplev studielivet på AAU.

mød AAU