AAU logo

For iværksættere

Få hjælp af AAU til at afprøve din forretningsidé

Få hjælp af AAU til at afprøve din forretningsidé

Hvem kan deltage i AAU Inkubator?

Du kan deltage i AAU Inkubator, hvis du:

 • er dimittend fra AAU og UCN inden for det sidste kalenderår 
 • i løbet af eller efter din studietid har udviklet en forretningsidé, du gerne vil have afprøvet holdbarheden af, herunder hvordan den bedst kommercialiseres fx gennem virksomhedsopstart, licensering, patentering eller noget helt fjerde
   

Fordele ved at deltage i AAU Inkubator

Som deltager i AAU Inkubator modtager du ekspertviden inden for følgende forretningsudviklingsområder:

 • Opstart af virksomhed
 • Forretningsmodeller
 • Finansiering
 • Budgettering og regnskab
 • Skat og moms
 • Juridiske aspekter
 • Markedsføring, markedsanalyse og salg
 • Prototyper og patentering 

Du modtager altså viden om mange facetter inden for forretningsudvikling, som gør dig i stand til at validere din idé, inden du bruger for mange ressourcer på at realisere den. Du får ligeledes mulighed for at sparre med og modtage rådgivning fra AAU’s inkubatorstab, vejledere fra Aalborg Universitet og eksterne vejledere med stor erhvervserfaring. 
 

Vi kræver kun interesse og engagement

Deltagelse i kursusprogrammet og vejledning og sparring fra de Inkubatoransvarlige er gratis. Det eneste, vi kræver, er din interesse og engagement i, at dine idéer bliver afprøvet og videreudviklet.

For nogle betyder det, at de går herfra med en stor portion viden om forretningsudvikling og virksomhedsopstart. For andre betyder det, at de starter en virksomhed op eller etablerer kontakt til virksomheder for at indgå licensaftaler.

Det er helt op til dig, hvad du vil have ud af AAU Inkubator, som starter op tre gange om året i Aalborg og en gang årligt i København. 
 

Sådan forløber et typisk Inkubator-forløb

 • Indledende møde med konsulent fra AAU
 • Evt. tilknytning af mentor
 • Kursusforløb (tre-fire gange á tre-fire timers varighed)
 • Møder med konsulent løbende efter behov
   

Mulighed for at få en personlig mentor

I starten af forløbet vurderer du sammen med AAU, om der er behov for, at du får tilknyttet en personlig mentor. Den personlige mentor er en person fra erhvervslivet med erfaring inden for dit forretningsområde.
 

CASE:Inkubator-deltager samarbejder med mentor fra erhvervslivet

Tidligere Inkubator-deltager, Mark Rosener, havde stor succes med mentorordningen. Mark har i løbet af sin studietid på Læring og Forandringsprocesser på AAU udviklet en innovativ digital rekrutteringsplatform.

For at give Mark den bedst mulige sparring og viden inden for hans felt under Inkubator-forløbet blev han sammen med resten af sit team parret med rekrutterings- og headhunting-firmaet, pbang++People Search & Selection. Sammen har de testet rekrutteringsplatformen, hvilket har været fordelagtigt for begge parter.

Samarbejdet eksisterer stadig, og pbang++People Search & Selection vil i tiden fremover bidrage til at teste rekrutteringsplatformen med reelle kandidater. 

Fakta

Mark Roseners virksomhed, Peerpilot, tæller i dag seks ansatte og yderligere to er på vej.
Peerpilot blev blandt de fem bedste ud af 30 og endte dermed i finalen i Danish Entrepreneurship Awards 2012.

Læs mere: www.peerpilot.com
 

CASE: AAU-TEAM VINDER VENTURE CUP OG STIFTER SELSKAB

Under sit studie på Cand. Merc. Aud. Uddannelsen, kom Morten Henriksen på idéen til onlineplatformen for inkasso, Debito. Gennem AAU Inkubator fandt Morten en medstifter til projektet og fik sparring på sin forretningsplan som han indsendte til Venture Cup.

Venture Cup blev startskuddet for udviklingen af projektet, der gik fra studenterprojekt til anpartsselskab med IT-udviklere ansat og mere end 1500 kunder.

Morten Henriksen er i dag blevet færdig som Cand. Merc. Aud. og arbejder fuldtid med sin inkassovirksomhed.
 

Fakta

Morten Henriksens virksomhed, Debito ApS, er i dag lanceret som et landsdækkende inkassokoncept. Debito vandt kategorien, ”People and Society” ved Venture Cup 2014 og blev nomineret til årets IT-Guldæg 2015.

Læs mere: www.debito.dk

SAMARBEJD MED AALBORG UNIVERSITET OM IVÆRKSÆTTERI

Aalborg Universitet ønsker at skabe optimale rammer for opstart af videnbaserede virksomheder ved at sørge for, at iværksættere får adgang til kurser, workshops og rådgivning.

Find os på Facebook

Kontakt AAU

Har du spørgsmål til AAU Inkubator, er du altid velkommen til at kontakte: 

Konsulent Morten Dahlgaard
mda@adm.aau.dk

Konsulent Christoffer Baadsgaard
cb@adm.aau.dk

Det siger deltagerne...

Det siger deltagerne...

”Et rigtig godt samarbejde og god sparring med erfarne kræfter inden for det område, hvor vi opererer. En masse uundværlig know-how fra dem, som produktet henvender dig til, således at vi præcist kan målrette vores ydelse til deres ønsker og behov. ”

- Mark Rosener, Co-Founder/Director, Peerpilot

Per Bang”Det er vigtigt, at erhvervsliv og universitetet laver samarbejde. Samarbejdet med Mark Rosener og hans team har været upåklageligt, muntert og let, og det har været en øjenåbner om en ny tid indenfor rekruttering.”

- Per Bang, indehaver, pbang++People Search & Selection

AAU Inkubators aktiviteter

Læs mere om AAU Inkubators aktiviteter på: