AAU logo

Studerende prikker til rutinerne

Hos TeeJet Technologies i Aabybro er man ikke i tvivl: samarbejde med studerende fra AAU er en rigtig god oplevelse, som tilfører virksomheden stor værdi. Virksomheden samarbejdede i 2013 med en gruppe studerende fra Center for Logistik, og samarbejdet har kastet konkrete, brugbare optimeringsforslag af sig.

Første studentersamarbejde fandt sted i 2013, hvor TeeJet Technologies’ produktionschef, Keld Møller Jørgensen, fik en opfordring til at deltage i studentersamarbejde af Anders Christiansen, der er konsulent hos AAU Matchmaking.

Keld Møller Jørgensen fortæller:

”Anders forklarede mulighederne og betingelserne for samarbejde, og efter en snak med min chef blev vi enige om, at vi gerne ville indgå i et samarbejde. Jeg udarbejdede to projektoplæg, som blev udbudt til de studerende, og blev efterfølgende kontaktet af Jens Jørgen Baastrup fra CELOG – Center for Logistik – som havde en potentiel studentergruppe. Jeg havde et møde med Jens Jørgen, og vi indledte kort efter samarbejdet med de studerende.”

Imponerende engagement

De studerende blev stillet til opgave at se på, hvordan produktions flowet hos TeeJet Technologies – som udvikler sprøjteteknologi og elektronik til landbrugssprøjtning – kunne optimeres, herunder ressourceforbrug i forhold til processer, medarbejdere og råvarer. Keld Møller Jørgensen er meget imponeret over resultatet af deres arbejde.

”De studerende var meget engagerede – vi var faktisk imponerede over, hvor meget arbejde de lagde i det. De fulgte udvalgte produkter hele vejen gennem produktionsprocesserne, de talte med de relevante medarbejdere, fik relevante data og information om vores produktionsprocesser og udarbejdede - på basis af det - analyser af produkter og produktions flow. På baggrund af analyserne kom de så med konkrete forslag til en række ting, vi ville kunne optimere og gøre både lettere, billigere og hurtigere,” fortæller han.

Det var blandt andet forslag til optimering af forskellige produktionsprocesser, layoutændringer samt ændringer til Teejet Technologies’ MRP-system – ting, som virksomheden allerede har implementeret med besparelser til følge.

Godt at blive rusket op i

Men det er ikke blot de konkrete ændringsforslag, som har givet virksomheden værdi. Også selve samspillet med de studerende og samarbejdsprocessen har været yderst givtigt, fortæller Keld Møller Jørgensen.

”Det giver noget værdifuldt, at der kommer andre ind og kigger på rutiner og processer og foreslår ting, man ikke selv har tænkt på. Der er jo mange ting, som er helt naturlige for os, men når der så kommer en gruppe studerende ind og stiller nogle ”mærkelige” spørgsmål, så bliver der rusket op i os,” siger han og tilføjer:

”Personligt har jeg fået meget ud af at kunne sparre med dem. Men udbyttet afhænger naturligvis også af, at man som virksomhed prioriterer samarbejdet og giver de studerende de data og informationer, de har brug for, og samtidigt deltager aktivt i processen. Det, at vi har haft et rigtig godt samspil, og at begge parter lagde tid og kræfter i det, tror jeg, afgjort har haft betydning for, at vi fik et rigtig godt resultat.”

 

Fakta

Samarbejdstype: Studenterprojekt
Varighed: et semester

Udbytte for virksomheden:
• Friske øjne på processer og produkter
• Ny viden
• Får rusket op i faste rutiner
• Inspiration og input til optimering af virksomhedens opgaver

Generel information om samarbejde med AAU

Vil du høre mere om dine samarbejdsmuligheder med AAU generelt, er du altid velkommen til at kontakte:

Aalborg Universitets Matchmaking-sekretariat
Tlf.: 9940 7376
E-mail: match@aau.dk