Prismodtagere ved AAU's årsfest

Aalborg Universitet og en række fonde tildeler hvert år priser til forskere, studerende og undervisere på AAU. Tildelingen foregår ved universitetets traditionsrige årsfest.

Følgende priser uddeles ved Aalborg Universitets årsfest:

Spar Nord Fondens Forskningspris

Spar Nord Fondens Forskningspris er på 250.000 kr. og gives hvert år til en yngre forsker som anerkendelse af et særligt fremragende forskningsprojekt.

Alle AAU-ansatte inviteres til én gang om året at indstille motiverede forslag til en prisvinder til et udvalg, bestående af en anerkendt forsker fra hvert hovedområde, som nedsættes af rektor.

Modtagere af Spar Nord Fondens Forskningspris

• 2000: Ph.d. Steen Treumer, SAMF
  • 1999: Dr.techn. Torben Larsen, TEK

Det Obelske Familiefonds Undervisningspris

Aalborg Universitet tildeles hvert år et legat på 150.000 kr. til videreførelse af Det Obelske Familiefonds Undervisningspris.

Hvert fakultet udpeger en årets underviser, hvorefter Det Strategiske Uddannelsesråd udvælger en prismodtager blandt de fem indstillede.

Årets underviser får 50.000 kr., og de fire andre indstillede får hver 25.000 kr. Uddelingen af Det Obelske Familiefonds Undervisningspris sker ved Aalborg Universitets årsfest.

Modtagere af Det Obelske Familiefonds Undervisningspris

• 2018: Lektor Louise Møller Haase
  • 2017: Studieadjunkt/Ph.d.-stípendiat Ana Maria Macias, HUM
  • 2016: Adjunkt Merete Monrad, SAMF
  • 2015: Lektor Julie Ørnholt Bøtker, HUM
  • 2014: Lektor Hans Hüttel, TEKNAT
  • 2013: Professor Torben Larsen, TEKNAT
  • 2012: Professor Erik Lund, TEKNAT
  • 2011: Lektor Poul Thøis Madsen, SAMF
  • 2010: Lektor Henrik C. Pedersen, TEKNAT
  • 2009: Lektor Christian Albrekt Larsen, SAMF
  • 2008: Lektor Sten Bønsing, SAMF
  • 2007: Professor Per Hasle, HUM
  • 2006: Tidl. dekan Margrethe Nørgaard, SAMF
  • 2005: Professor Egon Toft, TEKNAT
  • 2004: Lektor Kirsten Jæger, HUM

NoVI Newtech legatet

NOVI uddeler en gang årligt NOVI NewTech legatet til den/de 9-10 semesters studerende, som kan præsentere en forretningsidé med et så bæredygtigt potentiale, at konceptet kan omsættes til en virksomhed på NOVI i Aalborg

Legatet består af et kontant beløb på kr. 250.000, kontorlokale på NOVI i 12 måneder til halv pris, regnskabsassistance samt juridisk bistand leveret af NOVI svarende til 50 timer. Samlet værdi ca. kr. 300.000.

Modtagere af Novi newtech legatet

• 2018: Jonathan Toftegaard Hansen, Morten Brodersen Jensen og Thomas Holm Thomsen med forretningsidén: e-shoptimizer

Roblon Prisen

Bestyrelsen for Roblon Fonden i Frederikshavn har siden 2008 præmieret et speciale udarbejdet af en studerende/eller gruppe af studerende på Aalborg Universitet med Roblon Prisen på 100.000 kr.

Kriterierne for at blive indstillet til prisen er, at specialet skal være af høj kvalitet, innovativt og nyskabende, og det skal gerne kunne give afsmitning i Nordjylland på evt. videre forskning eller beskæftigelse.

AAU's hovedområder indstiller hvert år to specialer til modtagelse af prisen. De tilknyttede vedledere udformer indstillingerne, som Rektorsekretariatet indhenter senest 1. februar. Roblon Fondens bestyrelse udvælger prismodtageren.

Modtagere af Roblon Prisen

• 2018: Thomas Yssing Michaelsen med specialet "Differentieringsafhængig klassifikation af diffus storcellet B-celle lymfom ved hjælp af NanoString teknologien"
  • 2017: Katrine Larsen med specialet "Psykisk sundhed for unge efter erhvervet hjerneskade", Institut for Psykologi
  • 2016: Peter Lyngø Sørensen med specialet ”Vectorcardiographic Quantification of Myocardial Infarction”, Institut for Medicin og Sundhedsteknologi