Prismodtagere ved AAU's årsfest

Aalborg Universitet og en række fonde tildeler hvert år priser til forskere, studerende og undervisere på AAU. Tildelingen foregår ved universitetets traditionsrige årsfest.

Følgende priser uddeles ved Aalborg Universitets årsfest:

Spar Nord Fondens Forskningspris

Spar Nord Fondens Forskningspris er på 250.000 kr. og gives hvert år til en yngre forsker som anerkendelse af et særligt fremragende forskningsprojekt.

Alle AAU-ansatte inviteres til én gang om året at indstille motiverede forslag til en prisvinder til et udvalg, bestående af en anerkendt forsker fra hvert hovedområde, som nedsættes af rektor.

Modtagere af Spar Nord Fondens Forskningspris

• 2000: Ph.d. Steen Treumer, SAMF
  • 1999: Dr.techn. Torben Larsen, TEK

Det Obelske Familiefonds Undervisningspris

Aalborg Universitet tildeles hvert år et legat på 150.000 kr. til videreførelse af Det Obelske Familiefonds Undervisningspris.

Hvert fakultet udpeger en årets underviser, hvorefter Det Strategiske Uddannelsesråd udvælger en prismodtager blandt de fem indstillede.

Årets underviser får 50.000 kr., og de fire andre indstillede får hver 25.000 kr. Uddelingen af Det Obelske Familiefonds Undervisningspris sker ved Aalborg Universitets årsfest.

Modtagere af Det Obelske Familiefonds Undervisningspris

• 2017: Studieadjunkt/Ph.d.-stípendiat Ana Maria Macias, HUM
  • 2016: Adjunkt Merete Monrad, SAMF
  • 2015: Lektor Julie Ørnholt Bøtker, HUM
  • 2014: Lektor Hans Hüttel, TEKNAT
  • 2013: Professor Torben Larsen, TEKNAT
  • 2012: Professor Erik Lund, TEKNAT
  • 2011: Lektor Poul Thøis Madsen, SAMF
  • 2010: Lektor Henrik C. Pedersen, TEKNAT
  • 2009: Lektor Christian Albrekt Larsen, SAMF
  • 2008: Lektor Sten Bønsing, SAMF
  • 2007: Professor Per Hasle, HUM
  • 2006: Tidl. dekan Margrethe Nørgaard, SAMF
  • 2005: Professor Egon Toft, TEKNAT
  • 2004: Lektor Kirsten Jæger, HUM

Nordjysk Universitetsfonds Innovationspris

Nordjysk Universitetsfonds Innovationspris tildeles hvert år til en forsker ved Aalborg Universitet, som gennem fremragende forskning har ydet et væsentligt bidrag til styrkelse af Danmark som vidensamfund.

Prisen tildeles som anerkendelse og støtte til en innovativ forsker med stort potentiale inden for det pågældende forskningsområde.

Med hæderen uddeles 50.000 kr., der skal gå til et forskningsprojekt.

Modtagere af Nordjysk Universitetsfonds Innovationspris

• 2017: Samuel Schmidt, SUND, Institut for Medicin og Sundhedsteknologi
  • 2015-2016: Ingen uddeling
  • 2014: Professor Gert Frølund Pedersen, TEKNAT
  • 2013: Professor MSO Thomas Baltzer Moeslund, TEKNAT, Institut for Arkitektur og Medieteknologi
  • 2012: Professor Lene Tanggaard Pedersen, HUM, Institut for Kommunikation
  • 2011: Professor Remus Teodorescu, TEKNAT, Institut for Energiteknik
  • 2010: Professor Finn Verner Jensen, TEKNAT, Institut for Datalogi
  • 2009: Professor Per Halkjær Nielsen, TEKNAT, Institut for Kemi, Miljø og Bioteknologi

Roblon Prisen

Bestyrelsen for Roblon Fonden i Frederikshavn har siden 2008 præmieret et speciale udarbejdet af en studerende/eller gruppe af studerende på Aalborg Universitet med Roblon Prisen på 100.000 kr.

Kriterierne for at blive indstillet til prisen er, at specialet skal være af høj kvalitet, innovativt og nyskabende, og det skal gerne kunne give afsmitning i Nordjylland på evt. videre forskning eller beskæftigelse.

AAU's hovedområder indstiller hvert år to specialer til modtagelse af prisen. De tilknyttede vedledere udformer indstillingerne, som Ledelsessekretariatet indhenter senest 1. marts. Roblon Fondens bestyrelse udvælger prismodtageren.

Modtagere af Roblon Prisen

• 2017: Katrine Larsen med specialet "Psykisk sundhed for unge efter erhvervet hjerneskade"
  • 2016: Peter Lyngø Sørensen med specialet ”Vectorcardiographic Quantification of Myocardial Infarction”, Institut for Medicin og Sundhedsteknologi
  • 2015: Kasper Bendix Johnsen med specialet "Exosomes as drug delivery vehicles - Endogenous nanocarriers for targeted cancer therapy", Institut for Medicin og Sundhedsteknologi