AAU logo
Stipendieprogram styrker samarbejdet mellem AAU og Jomfruøerne

Stipendieprogram styrker samarbejdet mellem AAU og Jomfruøerne

Regeringen har netop etableret et stipendieprogram på en million kroner over fem år, der gør det økonomisk muligt for vestindiske studerende at læse et semester på Aalborg Universitet, der allerede har et eksisterende udvekslingsprogram med Jomfruøerne.

Aalborg Universitet (AAU) glæder sig over det stipendieprogram på en million kroner om året de næste fem år, som statsminister Lars Løkke Rasmussen annoncerede under sit besøg på Jomfruøerne. Programmet betyder, at AAU allerede til næste år kan byde de første vestindiske studerende velkommen på universitetet – formentligt op mod fire-fem unge per semester.

- Viden og kompetencer er en væsentlig kilde til vækst og fremgang. På AAU er vi glade for at kunne bidrage til Jomfruøernes udvikling ved at understøtte talentfulde unge vestinderes uddannelse, siger rektor på AAU, Per Michael Johansen.

AAU har siden sidste semester haft en udvekslingsaftale med Jomfruøernes universitet, University of the Virgin Islands (UVI), og fire AAU-studerende har været eller er på udvekslingsophold på UVI. Derimod har økonomiske udfordringer hidtil forhindret, at vestindiske studerende er rejst den anden vej.

- Det er forholdsvist dyrt for studerende fra Jomfruøerne at bo og studere i Danmark. Vi har undersøgt forskellige muligheder for at finde økonomisk støtte til dem, men det har hidtil ikke været muligt at finde en løsning. Derfor er statsministerens stipendieprogram et meget velkomment tiltag, siger Per Michael Johansen.

Besøg fra UVI i juni

De to AAU-studerende, der læser på UVI i øjeblikket, oplevede fejringen af 100-års dagen for salget af Jomfruøerne. I ugen op til jubilæet fortalte de om deres ophold på AAU’s instagramprofil. De mødte Lars Løkke Rasmussen, efter han havde præsenteret regeringens nye stipendieprogram, og de to AAU-studerende er også begejstrede for den økonomiske støtte.

- I dag har vi mødt vores alle sammens statsminister i anledning af, at den danske regering har besluttet sig for at oprette et scholarship til studerende fra UVI, så de kan komme til Danmark og studere i et semester. Rigtig godt tiltag efter vores mening, skriver de to studerende, Camilla Harvej Jensen og Anne Quistgaard Larsen på AAU’s instagramprofil.

De første AAU-studerende besøgte UVI i efteråret 2016, og Camilla Harvej Jensen og Anne Quistgaard Larsen er det andet hold studerende på udveksling. Det er Frederik Hertel, som er lektor ved Institut for Økonomi og Ledelse på AAU, der først fik ideen til at oprette en udvekslingsaftale mellem UVI og AAU i forbindelse med en ferie på Jomfruøerne.

- Jeg synes, det var mærkeligt, at vi i Danmark ikke kender mere til øerne, og at vi ikke gør mere for dem. For mig var det indlysende, at vi burde have et samarbejde med dem. Det holdt jeg fast i, og heldigvis kunne både UVI og AAU se ideen med det, fortæller Frederik Hertel.

UVI’s provost besøger også AAU i juni for at hilse ordentligt på samarbejdsuniversitetet. Efter stipendieprogrammets offentliggørelse glæder AAU sig til at byde både provosten, men også de første vestindiske studerende velkommen på Aalborg Universitet. 

Yderligere information: 

Frederik Hertel, tlf. 9940 8274, mail: fhl@business.aau.dk 

Modtag nyheder fra AAU

Vil du gerne modtage nyheder fra Aalborg Universitet, kan du tilmelde dig via de to links nedenunder.