AAU logo
Ny rektor tiltræder på Aalborg Universitet

Ny rektor tiltræder på Aalborg Universitet

Per Michael Johansen er den 1. maj tiltrådt som ny rektor for Aalborg Universitet. Han kommer fra en stilling som dekan for Det Tekniske Fakultet ved Syddansk Universitet (SDU).

Aalborg Universitets nye rektor er civilingeniør, professor og dr. scient. i fysik og har beklædt posten som dekan for Det Tekniske Fakultet ved SDU gennem de seneste syv år. Forinden var Per Michael Johansen i 15 år forsker ved Forskningscenter Risø. Uddannelsen som civilingeniør samt en ph.d.-grad tog han ved Aalborg Universitet.

Per Michael Johansen forlod Aalborg Universitet i 1992 efter endt uddannelse og en kortvarig stilling som adjunkt ved Institut for Fysik. Han tilbragte 15 år på Risø som seniorforsker, programleder og forskningsprofessor. I 2005 blev han direktør for Svendborg International Maritime Academy – en fusion af en maskinmesterskole og en navigationsskole - og kom for syv år siden til SDU. Nu vender han tilbage til Nordjylland med rektorstillingen ved Aalborg Universitet.

AAU’s nye rektor er allerede et kendt ansigt på universitetet. Han deltog blandt andet i Aalborg Universitets 40-års jubilæumsfest i Musikkens Hus i Aalborg den 11. april, hvor han fik overrakt universitetets rektorkæde af AAU’s afgående rektor, Finn Kjærsdam. I sin tale til gæsterne i Musikkens Hus understregede Per Michael Johansen, at han vil fortsætte og styrke Aalborg Universitets tradition for problembaseret undervisning (PBL) og styrke universitets forskningsaktiviteter yderligere.

Aalborg Universitet byder velkommen til Per Michael Johansen ved en velkomstreception fredag den 9. maj 2014 kl. 14.00-16.00, hvor alle er velkomne. Receptionen finder sted på Aalborg Universitet, Kroghstræde 3, Aalborg. Receptionen holdes i foyeren.


 

TILMELD DIG SENEST ONSDAG DEN 7. MAJ 2014

Modtag nyheder fra AAU

Vil du gerne modtage nyheder fra Aalborg Universitet, kan du tilmelde dig via de to links nedenunder.