AAU logo
Madspild, skolemad og specialkaffe i første fødevarekandidaters fokus

Madspild, skolemad og specialkaffe i første fødevarekandidaters fokus

Madspild i detailhandlen, handel med specialkaffe og bedre måltider i offentlige institutioner er blandt emnerne for de afsluttende specialer fra 37 kandidater, der nu som de første har afsluttet uddannelsen i Integrerede Fødevarestudier på Aalborg Universitet i København.

Holdet er sammensat af deltagere fra det meste af verden inklusive Kina, Mexico, Skotland, Canada, Holland og Nepal. Det var en dansker og en skotte, der som de første blev færdige efter to år på Aalborg Universitet i Sydhavnen i København. Ida Torstholm Frederiksen og Elaine Jessen-Klixbüll har skrevet speciale om implementering af skolehaver i en kommune:

- Vi var tilknyttet en arbejdsgruppe, hvor vi undersøgte, hvordan de kunne involvere lærere og ledelse mere for at fremme implementering af flere skolehaver i kommunen. Samtidig har vi beskæftiget os med anvendelse af nye kombinationer af metode og teori, herunder hvordan resultater fra empiriske undersøgelser kan præsenteres på en visuel og overskuelig måde.

Integrerede Fødevarestudier er en tværgående kandidatuddannelse, som kombinerer forskellige discipliner inden for fødevaresociologi, innovation, folkesundhedsvidenskab og design. Kandidater i Integrerede Fødevarestudier uddannes til at udvikle bæredygtige og holistiske løsninger på komplekse problemstillinger inden for fødevarekæden og folkesundhed, hvor man også fokuserer på de sociale og kulturelle aspekter af mad, måltider og sundhed.

Blandt de øvrige emner for de afsluttende specialer er lokale fødevaresystemer og netværk, nudging, muligheder for skolemadsordninger i forhold til den nye skolereform samt medier og sundhedsfremme.

Nationale og internationale jobmuligheder

Studie-koordinator Thorkild Nielsen forventer, at IFS kandidaterne vil finde job inden for forskellige institutioner og virksomheder, der arbejder med innovative og strategiske omstillingsprocesser.

- Det kan være en kommune, der ønsker at udvikle nye madtilbud til sine borgere, eller en virksomhed, der vil implementere og kommunikere nye bæredygtige løsninger. Endelig har flere af vores kandidater i deres studie haft samarbejde med forskellige internationale og nationale institutioner. Fx DG SANCO i Bruxelles, Stop Spild Af Mad, Coop, Madkulturen og mange andre. Vi ved også, at flere af vores kandidater planlægger at starte egen virksomhed, siger Thorkild Nielsen.

Yderligere oplysninger

Lektor Thorkild Nielsen, Institut for Planlægning, Aalborg Universitet København, tlf. 9940 3679
 

Modtag nyheder fra AAU

Vil du gerne modtage nyheder fra Aalborg Universitet, kan du tilmelde dig via de to links nedenunder.