AAU logo
AAU-professor modtager prestigefyldt, europæisk forskningspris

AAU-professor modtager prestigefyldt, europæisk forskningspris

Professor Jaan Valsiner fra Center for Kulturpsykologi ved Institut for Kommunikation har modtaget den europæiske forskningspris Hans Kilian-prisen på 80.000 euro. Prisen modtager han for sit livslange bidrag til forskning i komplekse, kulturelt medierede psykologiske processer.

Siden 2013 har professor Jaan Valsiner stået i spidsen for Center for Kulturpsykologi ved Institut for Kommunikation. Her har han – ligesom han tidligere også har gjort som professor på Clark University i Worchester i USA – beskæftiget sig med at udvikle metoder til at forstå forandringer i menneskelig praksis, som er knyttet til en stadig mere global, urbaniseret og kompleks verden. Denne livslange indsats for forskning i de meget komplekse, kulturelt medierede psykologiske processer har han netop modtaget den prestigefyldte, europæiske forskningspris Hans Kilian-prisen på 80.000 euro for. Det skete ved en prisuddeling på Ruhr-Universität Bochum i Tyskland.

 - Det er en dejlig anerkendelse af min forskning, siger Jaan Valsiner og fortsætter:

- Men det virkelige arbejde med at gøre kulturpsykologien brugbar ligger stadig foran os. Tegn og dermed semiotikken er basal for alle mennesker og derfor også central for opbygningen af en hvilken som helst form for samfund. Det er derfor, dette forskningsområde er så vigtigt.

 

 

Foto øverst:: Jaan Valsiner (i midten) modtager Hans Kilian-prisen. Fotograf: Sven Lorenz
Foto nederst: Jaan Valsiner. Fotograf: Sven Lorenz

Fakta:

- I 2013 modtog Aalborg Universitet 20 mio. kr. i støtte fra Danmarks Grundforskningsfond til at etablere et femårigt Niels Bohr-professorat i kulturpsykologi på Institut for Kommunikation
- I den forbindelse blev Jaan Valsiner, som dengang var professor på Clark University i Worchester i USA, ansat
- Han er i dag leder af Center for Kulturpsykologi ved Institut for Kommunikation

Om Hans Kilian-prisen:

Hans Kilian-prisen hædrer forskere, hvis fremragende videnskabelige resultater giver et dybere indblik i menneskehedens historiske og kulturelle eksistens og den foranderlige menneskelige psyke. Med sine 80.000 euro er Hans Kilian-prisen en af de bedst præmierede videnskabelige priser i Europa. Den uddeles hvert andet år og blev først gang uddelt i 2011.

For yderligere information kontakt:

Jaan Valsiner på tlf.: 52 68 63 81 eller på e-mail: jvalsiner@hum.aau.dk.

Modtag nyheder fra AAU

Vil du gerne modtage nyheder fra Aalborg Universitet, kan du tilmelde dig via de to links nedenunder.