AAU logo
Verdensklasseforsker besøger sommerskole

Verdensklasseforsker besøger sommerskole

Der er fuld gang i Aalborg Universitets sommerskoler, og i denne uge kan de studerende se frem til at blive undervist af professor fra hæderkronet amerikansk universitet.

På Aalborg Universitet går Frank Fitzek rundt og er godt tilfreds. Han er professor på universitetets Institut for Elektroniske Systemer, og der er meget at være tilfreds med for tiden. For blot et par uger siden kunne han sammen med andre forskere præsentere ny banebrydende forskning, der ved hjælp af matematik kan gøre internettet 5- 10 gange hurtigere. Og mandag d. 4. og tirsdag d. 5. august giver han de studerende på universitetets sommerskole mulighed for at blive undervist af en af verdens absolutte førende forskere inden for netværkskodning og fra et universitet, der kan bryste sig af at have ”produceret” ikke mindre end 80 Nobelpris-modtagere gennem tiderne, det amerikanske Massachusetts Institute of Technology (MIT).

- Jeg er meget glad for, at vi har mulighed for at byde velkommen til professor Muriel Médard fra MIT, og at hun har sagt ja til at undervise vores elever på sommerskolen, som dermed får en indsigt i den absolut nyeste forskning inden for netværkskodning, siger Frank Fitzek, som med midler fra Villum Fonden Velux Visiting Professor Programme har fået mulighed for at hente Muriel Médard til Aalborg.

Fra øverste hylde

Udover at undervise de studerende på sommerskolens netværkskodningsforløb vil hun også gøre sit til, at instituttets ph.d.-studerende får lavet de bedst mulige projekter.

- Her på instituttet er vi i al beskedenhed ganske godt med, når det handler om at præsentere forskning i verdensklasse inden for netværkskodning, så når vi henter en gæsteprofessor til Aalborg, er der tale om en fra den absolut øverste hylde. Jeg glæder mig meget til at meget til at overvære Muriel Médards forelæsninger, som med garanti vil være inspirerende og tankevækkende, siger Frank Fitzek, som glæder sig over, at ekspertens fornavn er Muriel og ikke Max, Martin eller Malcolm.

- Vores fagområde er meget domineret af mænd, og derfor er det godt at få vist, at man altså godt kan være kvinde og lave netværkskodningsforskning i verdensklasse, for det kan forhåbentlig inspirere flere kvinder til at studere og forske inden for området, siger Frank Fitzek.

For yderligere information:

Professor Frank Fitzek, Aalborg Universitet. Telefon 99 40 86 78, mobil (+49) 17 3548 2947. ff@es.aau.dk  

www.NCFG.eu
 

Modtag nyheder fra AAU

Vil du gerne modtage nyheder fra Aalborg Universitet, kan du tilmelde dig via de to links nedenunder.