Ni AAU-forskere modtager millioner fra Det Frie Forskningsråd

Ni forskere fra AAU har modtaget millionstøtte fra Det Frie Forskningsråd til nye projekter. De ni AAU-projekter, som slap gennem nåleøjet, får tilsammen godt 32 mio. kroner.

Bevillingerne fra Det Frie Forskningsråd skal give forskerne mulighed for at forfølge originale idéer lige fra forskning i unges fremtidsdrømme til 3D-teknologi og ny lægemiddelteknologi.

De ni AAU-forskere, som tilsammen modtager godt 32 mio. kroner fra Forskningsrådet, er:

• Elisabeth Gloria De Carvalho fra Institut for Elektroniske Systemer har modtaget 5.876.179 kroner til projektet ”Cell-Less Wireless Networks (CELEST)”
  • Jens Laurids Sørensen fra Institut for Kemi og Biovidenskab har modtaget 5.477.742 kr. til projektet ”Fungal flow-battery for storing sustainable energy”
  • Jesper Jensen fra Institut for Elektroniske Systemer har modtaget 5.255.449 kroner til projektet ”Intelligibility-Aware Hearing Assistive Devices”
  • Kathrine Vitus fra Institut for Sociologi og Socialt Arbejde har modtaget 3.657.921 kroner til projeketet ”Junctures of change' in the integration of young refugees”
  • Troels Pedersen fra Institut for Elektroniske Systemer har modtaget 2.590.254 kroner til projektet ”Approximate Bayesian Computation in Radio Channel Modeling: a Step Towards Automated Calibration”
  • Rafal Wisniewski fra institut for Elektroniske Systemer har modtaget 2.574.928 kroner til projektet ”DeBaTe - Density-Based Techniques in Control Engineering”
  • Jesper Møller fra Institut for Matematiske Fag har modtaget 2.535.840 kroner til projektet ”Statistics for point processes in space and beyond”
  • Ulrik Mathias Nyman fra Institut for Datalogi har modtaget 1.890.704 kroner til projektet ”Compositional Verification of Real-time MULTI-CORE SAFETY Critical Systems”

Læs mere om projekterne på Det Frie Forskningsråds hjemmeside.

Fakta om dette års ansøgningsrunde

• I alt har forskerne søgt om forskningsmidler for ca. 4,8 milliarder kroner til 1387 forskningsprojekter.
  • Projekterne, der har fået støtte, er vurderet til at være af særlig høj international kvalitet med afsæt i en ny og banebrydende idé, kendetegnet ved en klar og afgrænset problemformulering.
  • Det Frie Forskningsråd giver forskere mulighed for at afprøve en original idé uden faglige eller tematiske begrænsninger, hoveduddelingen falder i april-maj.
  • Forskningsmidlerne tildeles en eller flere forskere, der ønsker at undersøge vigtige videnskabelige spørgsmål, der udspringer af forskernes egne idéer.

Modtag nyheder fra AAU

Vil du gerne modtage nyheder fra Aalborg Universitet, kan du tilmelde dig via de to links nedenunder.