AAU logo

Juraprofessor fra AAU formand for nyt Planklagenævn

Erhvervsminister Brian Mikkelsen har netop nedsat et nyt nævn, der skal behandle klagesager på planområdet. Professor ved Juridisk Institut på Aalborg Universitet Carsten Munk-Hansen er udpeget som formand for det nye Planklagenævnet.

Det nye Planklagenævnet bliver en del af det nyetablerede Nævnenes Hus i Viborg sammen med en række andre statslige klagenævn. Hensigten med etableringen af Nævnenes Hus er at skabe én indgang for klagesager og et stærkt fagligt juridisk miljø, der kan bidrage til en bedre og mere effektiv sagsbehandling i de forskellige nævn. Regeringen gennemfører samtidigt en række ændringer i planloven.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen udtaler i en pressemeddelelse om udnævnelsen:

- Moderniseringen af planloven har indebåret et behov for et nyt klagesystem på planområdet, og jeg er derfor glad for, at jeg kan præsentere det nye Planklagenævn med Carsten Munk-Hansen som formand.

Planklagenævnet består af 11 medlemmer, som er personer med generelle juridiske kompetencer, konkret viden og indsigt i henholdsvis planforhold, vækst og erhvervsudvikling, landskabs- og kulturforhold, miljø- og naturforhold samt lægmedlemmer.  

Professor Carsten Munk-Hansen udtaler: 

- Jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet i det nye Planklagenævn og til den spændende udfordring, det er, at starte det nye nævn op. Jeg ser frem til samarbejdet med de øvrige nævnsmedlemmer og med Nævnenes Hus. Samtidig er Nævnenes Hus i Viborg en ny, stor og spændende juristarbejdsplads i Jylland. Det er min forventning, at Juridisk Institut også på dette område får inddraget erfaringer fra det praktiske liv, og at vi yderligere udbygger koblingen mellem teori og praksis, som er kendetegn for Juridisk Institut og Aalborg Universitet.

Planklagenævnet får til opgave at behandle de klagesager på planområdet, der tidligere blev behandlet af det nu nedlagte Natur- og Miljøklagenævn. 
 

yderligere information

Modtag nyheder fra AAU

Vil du gerne modtage nyheder fra Aalborg Universitet, kan du tilmelde dig via de to links nedenunder.