AAU logo
Juraforsker får opgave for FN’s klimapanel

Juraforsker får opgave for FN’s klimapanel

FN’s klimapanel har valgt lektor Sandra Cassotta fra Juridisk Institut som ledende forfatter på en specialrapport om klimaforandringer. Forskere fra hele verden vil tage del i arbejdet med specialrapporten, som skal informere verdens ledere om de forandringer, klimaet kan gennemgå i fremtiden.

I en ny specialrapport med titlen “IPCC Special Report on the Ocean and Cryosphere in a Changing Climate” vil FN’s klimapanel (Intergovernmental Panel on Climate Change) fokusere på interaktionen mellem klimaet, havet og kryosfæren. Lektor Sandra Cassotta fra Juridisk Institut AAU er i den forbindelse blevet valgt som ledende forfatter på rapportens kapitel om polarregionerne.

Mange forskere fra Danmark har søgt om at at blive en del af arbejdet med specialrapporten, og FN’s klimapanel begrunder valget af Sandra Cassotta som ledende forfatter med hendes overbevisende tværvidenskabelige forskning inden for komplekse reguleringssystemer med særligt fokus på Arktis. Sandra Cassottas rolle i forfatningen af specialrapporten, som forventes færdig i 2019, bliver at arbejde med tilgængelig videnskabelig klimaforskning på området, koordinering af input fra regeringsniveau fra lande med særlig tilknytning til polaregnene og at deltage i forfattermøder rundt om i verden.

Sandra Cassotta har i sin forskning et særligt fokus på Arktis.

For yderligere information kontakt:

Lektor Sandra Cassotta på e-mail: sac@law.aau.dk
Institutleder Ulla Steen på e-mail: usteen@law.aau.dk

Læs mere om rapporten samt FN’s klimapanel

Modtag nyheder fra AAU

Vil du gerne modtage nyheder fra Aalborg Universitet, kan du tilmelde dig via de to links nedenunder.