AAU logo
130 nye studiearbejdspladser indviet på Studenterhuset

130 nye studiearbejdspladser indviet på Studenterhuset

Endelig: Studenterhusets nye læsesal med plads til 130 studerende blev officielt indviet tirsdag den 17. januar.

Den nye læsesal på Studenterhuset i Aalborg er blevet indviet. Det betyder, at studerende fra AAU og de mange andre uddannelsesinstitutioner i Nordjylland nu har yderligere 130 studiearbejdspladser at benytte sig af. Studerende har længe efterspurgt flere studiearbejdspladser, hvilket AAU’s prorektor Inger Askehave også anerkendte i sin tale og tilføjede:

- Her kan man søge til, når man ønsker at forpligte sig selv - til at arbejde motiveret, fokuseret og disciplineret. Her kan man søge tilflugt fra de konstante afbrydelser i fysisk eller virtuel form, som et hektisk liv som studerede også byder på, sagde Inger Askehave.

Mads Duedahl, rådmand for Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune, nævnte også det langvarige behov for mere plads til de studerende og takkede alle samarbejdspartnere for at gøre opførelsen af læsesalen mulig.

- Alle har været interesseret i at samarbejde om det her projekt og dermed om at gøre Aalborg til Danmarks bedste uddannelsesby. Samarbejde er en del af dna’et i Aalborgs læringsmiljø. Så tak til alle, der har budt sig til og tillykke til alle, der må få glæde af den fantastiske læsesal, sagde Mads Duedahl.

Den pointe var borgmester Thomas Kastrup-Larsen enig i. Han understregede også, at det er nødvendigt, at Aalborg har de rette faciliteter til de studerende.

AAU er hovedsponsor

Der har været mange involverede parter i opførelsen af læsesalen og den gennemgående renovation af Studenterhuset. Bygningens ejer, Engaard A/S, har givet tilladelse til ombygningen, Aalborg Kommune har bistået renoveringen økonomisk og Aalborg Universitet støtter med et fast beløb til huslejen.

- Aalborg Universitet ville nok bestå, selvom der ikke var noget Studenterhus, men jeg er ikke sikker på at Studenterhuset ville eksistere uden universitetet, sagde formanden for Studenterhuset, Lars Hellerup, og takkede AAU, som han kaldte hovedsponsor på projektet. 

Efter de indledende taler blev den røde snor klippet, og Studenterhuset kunne langt om længe invitere studerende og samarbejdspartnere ind i den nye læsesal, der omfatter enmandspladser, sofagrupper og højborde og ikke mindst en tagterrasse med kig over byens tage.

Renoveringen af Studenterhuset betyder også, at det mødelokale, som AAU kunne benytte i bygningen, ikke længere er tilgængeligt.

Læs mere om renoveringen af Studenterhuset på AAU Inside

Modtag nyheder fra AAU

Vil du gerne modtage nyheder fra Aalborg Universitet, kan du tilmelde dig via de to links nedenunder.