AAU logo
Om AAU's ph.d.-uddannelse

Om AAU's ph.d.-uddannelse

Den 3-årige ph.d.-uddannelse på Aalborg Universitet er sammensat af elementer, der skal opfyldes, for at graden kan tildeles. Uddannelsen er normeret til 180 ECTS og er som hovedregel tilrettelagt som et fuldtidsstudium.

Det selvstændige forskningsarbejde

Ph.d.-uddannelsen på AAU er i dens natur fokuseret på at uddanne forskere. I denne sammenhæng skal du under forløbet foretage selvstændig forskning under vejledning og deltage aktivt i forskningsmiljøerne på Aalborg Universitet.
 

Ph.d.-kurser og konferencer

I løbet af uddannelsen skal du deltage i og gennemføre ph.d.-kurser, svarende til 30 ECTS eller et halvt års arbejde. Du har mulighed for at deltage i kurser, der ikke finder sted på Aalborg Universitet. Kurserne skal dog være på ph.d.-niveau og være relevante for det pågældende projekt. Du har også mulighed for at optjene ECTS point ved at deltage aktivt på konferencer. Kurser og konferencer skal planlægges i samarbejde med den tildelte vejleder.
 

Udlandsophold

Under forløbet skal du deltage aktivt i flere forskningsmiljøer, både på Aalborg Universitet og eksternt. Det eksterne ophold kan med fordel tages i udlandet.
 

Undervisning og vidensformidling

Som led i ph.d.-forløbet skal du tilegne dig erfaring og viden i forhold til undervisning og vidensformidling af videnskabeligt materiale. Du kan bl.a. opnå dette i forbindelse med undervisning på universitetet.
 

Udarbejdelse af afhandlingen

Med den endelige ph.d.-afhandling skal du dokumentere din evne til at anvende de videnskabelige metoder, som hører til det relevante fag. Afhandlingen skal være på niveau med den internationale forskning inden for det pågældende felt.  

ph.d-studerende fortæller

Anastasia Nezhentseva, ph.d.-stipendiat ved Institut for Byggeri og Anlæg

Kontakt AAU om ph.d.

Har du spørgsmål om ph.d.-uddannelsen på Aalborg Universitet, kan du kontakte følgende medarbejdere:

 • The Doctoral School of Engineering and Science
  Helen Kjerstein Kristensen 
  Telefon: 99407373
   
 • The Doctoral School in Medicine, Biomedical Science and Technology
  Maria Bredvig
  Telefon: 9940 9638
   
 •  The Doctoral School of the Humanities
  Mette Bjerring
  Telefon: 9940 9591
   
 • The Doctoral School of Social Sciences
  Lone Corfixen
  Telefon: 9940 9614